Najnovije

SVI PROTIV TURKMENA: Opšti rat američkih saveznika na zemlji, Rusi satiru sa neba (MAPA/VIDEO)

ALEPO - Teritorija na severu Alepa, uz tursku granicu, dugo je bila sigurna zona tzv. Slobodne sirijske armije ali sve se promenilo obaranjem ruskog bombardera Su-24 od strane Turske. Obaranje ruskog aviona dovelo je do aktivnijeg bombardovanja te zone u kojoj se nalazi velika populacija Turkmena, Turaka koji žive u Siriji, a koji se bore na strani terorističke Slobodne sirijske armije.
Totalni rat (Foto: Moevideo.net)

Totalni rat (Foto: Moevideo.net)

Prvo su, ohrabreni ruskim bombama, Slobodnu sirijsku armiju napali Kurdi, inače članovi iste američke koalicije protiv Islamske države. Uskoro je otpočeo i napad Islamske države, dok Asadova Sirijska arapska armija već mesec dana vodi ofanzivu u Alepu i pokušava da probije do enklave Al-Zahra i time u potpunosti iseče ovu grupaciju Slobodne sirijske armije od ostatka njihove teritorije. Turkmeni iz Slobodne sirijske armije vode bitku na tri fronta, na jugu protiv Sirijske arapske armije, na istoku protiv Islamske države, a na zapadu protiv Kurda. Da ne budu sigurni ni uz Tursku granicu pobrinuli su se Rusi koji svakodnevno bombarduju puteve snabdevanja koji idu iz Turske. Borci Slobodne sirijske armije požalili su se zapadnim medijima da ruski bombarderi gađaju samo njihove položaje na delu fronta ka Islamskoj državi zbog čega su Turkmeni prinuđeni da se povlače. Pogledajte rusko bombardovanje graničnog prelaza sa Turskom koji kontrolišu Turkmeni: Međutim, na delu fronta prema Kurdima, Slobodna sirijska armija imala je uspeha i zauzela je nekoliko nasalje. Iako napreduju na frontu protiv Kurda pitanje je koliko će Slobodna sirijska armija izdržati borbu na tri fronta i neprestano bombardovanje od strane Rusa. Na jugu kod Alepa, Asadova Sirijska arapska armija neprestano napreduje. Da li će Amerikanci uspeti da primire Kurde i Slobodnu sirijsku armiju i stabilizuju situaciju u ovom delu, ostaje da se vidi.
Pročitajte još:ODLUČUJUćI DANI ZA PUTINA: Da li Rusiju čeka pobeda u Siriji ili novi Krimski rat?ASAD: Sirija će izaći na kraj sa teroristima čim Zapad prestane da ih podržava
Izvor: Pravda    

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA