Najnovije

IPSOS: Vučić popularniji od svoje stranke - Dveri jače od radikala!

BEOGRAD - Premijera Srbije Aleksandra Vučića u periodima naglih skokova popularnosti podržava i do pola miliona građana više nego SNS, stranku koju predvodi, rezulati su danas objavljenog istraživanja javnog mnjenja agencije Ipsos stratedžik marketing.
Vučić prilikom incidenta sa albanskim novinarom u Briselu (Foto: JuTjub)

Vučić prilikom incidenta sa albanskim novinarom u Briselu (Foto: JuTjub)

Direktor istraživanja javnog mnjenja te agencije Marko Uljarević rekao je za Blic da je od maja do septembra popularnost premijera i lidera SNS "strahovito skočila". "Odlazak u Srebrenicu, bavljenje regionalnim temama na način koji govori da postaje regionalno važan igrač, rešavanje migrantske krize u saradnji sa EU i percepcija javnosti da smo mi pobednici u sukobu s Hrvatima... Sve je to doprinelo skoku popularnosti", rekao je Uljarević. On je dodao da se taj skok popularnosti desio kod mladih ljudi, visoko obrazovanih, u Beogradu, te da je zbog toga Vučić postao mnogo prihvatljiviji nego njegova stranka. Ako bi se danas održavali izbori, kaže Uljarević, na njih bi izašlo 3.300.000 građana, što je stabilna i visoka izlaznost. Prema poslednjim istraživanjima, SNS ima 52 odsto podrške građana koji bi izašli na izbore, SPS 10, DS i Dveri po pet odsto, dok su ostale stranke, izuzev stranaka nacionalnih manjina, ispod cenzusa. SDS ima podršku četiri odsto izašlih građana, SRS i PUPS tri, dok Pokret Dosta je bilo, DSS, LDP i LSV imaju podršku oko dva procenta. Kad je reč o koalicijama, SDS i LDP bi zajedno imale i do osam odsto podrške, SPS i JS 12 odsto, DSS i Dveri oko šest odsto, dok bi cenzus prešla i koalicija LSV, Pokret Dosta je bilo i novoformirani pokret Borislava Stefanovića.
Pročitajte još:STRATFOR: Vašington menja strategiju zbog Rusije“Kosovo je srce Srbije” niko ne razumeSRBIJO, OVO ČEKA I TEBE: Pre tri godine su rekli „ne“, a sada ih opet pitaju!
Uljarević kaže da je Vučić i dalje najpopularniji političar, bez obzira na način na koji se meri njegov rejting. "Recimo, najveći broj građana, njih 41 odsto, ne veruje nikome, dok 30 odsto veruje Vučiću, a prvi sledeći iza njega je lider socijalista Ivica Dačić, sa samo četiri odsto. Svi ostali imaju manje", rekao je Uljarević. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA