Najnovije

Pokret Dveri podržao zahtev portala Bebac

BEOGRAD - Srpski pokret Dveri najoštrije osuđuje postupak države kojima su naknade za porodiljsko bolovanje podvrgnute naplati solidarnog poreza.
Protest Dveri u Beogradu (Foto: dverisrpske.com)

Protest Dveri u Beogradu (Foto: dverisrpske.com)

Naime, kako se navodi na portalu Bebac, „obračunom solidarnog poreza, Vlada Srbije je porodilje ne samo prevarila već i potkrala. Uskratila im je naknade za porodiljsko bolovanje, čime ih je egzistencijalno ugrozila, umesto da ih podrži u situaciji kada im porodica postaje bogatija za novi život, a potom ih je bukvalno i potkrala, obračunavši im porez na kumulativno isplaćena porodiljska bolovanja“, stoji u saopštenju pokreta Dveri. Porodiljama je oporezovana zakasnela, kumulativna isplata naknade za porodiljsko bolovanje, odnosno umanjena je za 10 odsto. Tako je onima kojima je pomoć države najpotrebnija, porodicama sa novorođenim detetom, ona brutalno uskraćena. Time Vlada Srbije pokazuje da na porodicu ne gleda kao na najvažniju instituciju društva, tvrde u Dverima. Ne samo da porodiljama nije na vreme isplaćena naknada za porodiljsko bolovanje, već se solidarni porez, jedna potpuno besmislena ekonomska mera, stavlja ispred dobrobiti porodice, što je u suprotnosti sa obavezom države da zaštiti porodicu, i u suprotnosti sa Ustavnom odredbom o podsticanju rađanja, navodi se u saopštenju i dodaje da se Dveri priključuju zahtevu portala Bebac.
Pročitajte još:NAPREDNJACI DEMOKRATAMA: Novi Sad pokazao na mitingu SNS da „želi da ide napred“MISTERIJA ZVANA POGLAVLJE 35: Brisel ne otkriva šta zapravo hoće!
Srpski pokret Dveri smatra da se pri donošenju odluka koji se direktno i indirektno odnose na porodicu i dobrobit svih njenih članova mora rukovoditi principom “najpre ne naškoditi”. U praksi će to značiti, kada Dveri budu odlučivale, da svaka odluka, mera ili zakon u oblastima socijalna, ekonomske ili kulturne politike mora biti najpre sagledana kroz prizmu benefita za porodicu, poručuju iz Dveri. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA