Najnovije

Ubijen jedan od komandanata Hezbolaha

BEJRUT - Šamir Kantar, za koga se veruje da je bio jedan od lidera Hezbolaha, ubijen je u Damasku u izraelskom napadu na kvart DŽaramana jutros u ranjim jutarnjim satima, prenose agencije.
Kantar (Foto: JuTjub)

Kantar (Foto: JuTjub)

Hezbolah je saopšto da je Kantar ubijen u izraelskom vazdušnom napadu na rezidencijalni kvart Damaska, ali nije izneo druge detalje. Jedan od ministara u izraelskoj vladi je pozdravio vest o smrti Kantara, ali nije potvrdio tvrdnje da je za to odgovoran Izrael. Kantar je bio pripadnik libanske verske grupe Druzi i član Palestinskog oslobodilačkog fronta, koji je osuđen za napad i ubistvo jednog izraelskog policajca i porodice 1979.godine a potom oslobođen iz zatvora 2008. godine u razmeni zatvorenika sa Hezbolahom. Veruje se da se posle toga pridružio Hezbolahu i postao jedan od komandanata u toj organizaciji, prenosi Rojters. Izrael je više puta gađao Siriju od početka rata u toj zemlji, uglavnom uništavajući oružje za koje je verovao da je namenjeno Hezbolahu, svom davnašnjem neprijatelju u susednom Libanu. Još nije jasno kakva je bila uloga Kantara u ratu u Siriji, gde Hezbolah podržava snage Bašara al Asada. Ne pominjući Kantara, sirijski državni mediji su za napad u Damasku optuzili "terorističke grupe". U januaru u izraelskom napadu u Sirji ubijeno je šest pripadnika Hezbolaha. DŽaramana je bastion podrške vladi i kvart u kome žive mnogi pripadnici sirijskih Druza i hrišćana.
Pročitajte još:NAD DAMASKOM ŽIVA VATRA SEVA: Najveće eksplozije u Siriji (VIDEO)TIHA REVOLUCIJA: Parlamentarni izbori u Španiji – stižu Podemos i Siudadanos
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA