Najnovije

Strani plaćenici stigli u Ukrajinu

Vojna špijunaža Donjecke Republike tvrdi da je Kijev u Mariupolj i Artjomovsk poslao strane plaćenike i da su oni „već stigli”.
Ukrajinska vojska (Foto: lb.ua)

Ukrajinska vojska (Foto: lb.ua)

Ministarstvo odbrane DNR je saopštilo: „U Mariupolj je stiglo do 100 turskih najamnika. NJihov zadatak biće izvođenje provokacija i diverzija protiv vojnih i civilnih objekata u priobalnoj zoni Donjecke Republike i Rusije”. Prema istom saopštenju, u Artjomovsk je – u uniformama ukrajinske armije – stiglo oko 200 stranih plaćenika. Među njima je najviše onih koji govore engleski, ali ima i Poljaka, Slovaka i Turaka. Vojni vrh DNR tvrdi i da Ukrajinci ne prestaju da bivšim linijama fronta primiču i teško naoružanje. Naveo je, pored ostalog, da se između gradića Mirnoje i Volnovaha pojavila 14 ukrajinskih tenkova i 12 višecevnih raketnih bacača „Grad”. Sa sličnim podacima oglasilo se i Ministarstvo odbrane Luganske Republike.
Pročitajte još:KAD RUSI KAŽU DA JE UNIŠTEN TERORISTIČKI KAMP: Evo kako to stvarno izgleda! (VIDEO)Konašenkov: Turski generalštab priznao da je planski srušio ruski Su-24ODOZGO SUHOJI, A ODOZDO: Sirijac tuče po brdu! (VIDEO)
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA