Najnovije

PUTIN: Rusija mora biti spremna za duži period niskih cena na ono što izvozi

Rusija mora biti spremna na to da period niskih cena na sirovine i energente koje izvozi, zajedno sa ograničenjima koja su donele sankcije, može potrajati duže.
Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

Ovo je ministrima u vladi Dmitrija Medvedeva rekao Vladimir Putin. Pritom je upozorio: „Moramo biti spremni da će niske cene na naše sirovine i osnovne izvozne proizvode potrajati. Zato teškoće sa kojima se suočavamo moramo iskoristiti kao stimulans za podizanje efikasnosti svoje ekonomije”. Istovremeno je od Medvedeva i članova njegovog kabineta zatražio da nacionalnoj ekonomiji vrate „stabilni tempo rasta” i da spreče špekulativni rast cena. Putin je upozorio premijera i ministre da je preko ovogodišnjeg državnog budžeta neefikasno iskorišćeno 220 milijardi rubalja. Pritom je podvukao: „I ova suma je dokaz da imamo ogromne nedovoljno iskorišćene rezerve. I na strani prihoda i na strani rashoda”.
Pročitajte još:DOGOVOR ZA GLOBALNE PROMENE: Evo šta Putin i Modi traže od Ujedinjenih nacijaNEMA ŠALE: 10.000 turskih vojnika i policajaca guše kurdsku pobunu (VIDEO)RUSKA „ZONA ZABRANE LETOVA“: Ovako radi S-400 u Siriji! (VIDEO)
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA