Najnovije

TAKO PLAĆAJU LEKARE U SRBIJI: "Dobio sam platu 3 dinara, očekivao sam da bude manja, ali ovo..."

SMEDEREVSKA PALANKA - Koliko je Dr Vladimira Milosavljevića, lekara u bolnici u Smederevskoj Palanci, obradovalo obaveštenje da je "legla plata", još više ga je iznenadio iznos: za drugi deo novembra dobio je - tri dinara!
Čovek u šoku (Ilustracija: pixabay.com)

Čovek u šoku (Ilustracija: pixabay.com)

Još se nije stišala bura posle otkazivanja akcija davanja krvi Kluba demokratske omladine u Smederevskoj Palanci, a iz Opšte bolnice stiže nova tema - najmanja ikad isplaćena plata. - Bio sam na bolovanju 12 dana i očekivao sam da mi drugi deo plate bude manji, ali ovom zaista nisam mogao da se nadam - kaže dr Milosavljević, koji je specijalizant opšte hirurgije zaposlen u Opštoj bolnici „Stefan Visoki“ . Odatle je posle mnogo muke baš zbog sukoba s direktorom dr Goranom Bogdanovićem otišao na specijalističke studije u Beograd. Budući je doktor nauka, priprema doktorsku disertaciju, ali, kaže da u međuvremenu mora da se odbrani od stalnog mobinga. - Specijalizaciju sam dobio od prethodnog rukovodstva bolnice, bio sam jedini kandidat, a dr Bogdanović je čim je došao na funkciju pokušao da ospori moj izbor. Na kraju sam morao da se obratim sudu. Viši sud u Smederevu je doneo odluku kojom je zabranio da mi se prekine specijalizacija, a on mi je onda uručio otkaz. Ministarstvo zdravlja je konstatovalo da je otkaz neosnovan i vratilo me na posao - priča dr Milosavljević kako je i zašto stigao do plate od tri dinara.
Direktor: Takav mu je obračun
Dr Bogdanović tvrdi da nije upoznat sa ovim slučajem. - Plata jeste juče bila, ali, verujte, direktor nije taj koji deli plate. On se meni nije obratio, ovde ima 600 ljudi i ne brojim ja novac. Takav mu je obračun, možda je greška, možda nije... Imam preča posla nego da o tome raspravljam, ovde su bolesni ljudi, imamo mi druge preokupacije - kaže dr Goran Bogdanović.
Supruga mu nije zaposlena, kaže, ima trogodišnje dete i nije mu bilo svejedno kada je iz banke stiglo obaveštenje da nema plate. Ne dobija ni novac za putne troškove, mada je iz Despotovca, radi u Palanci, a na specijalizaciji je u Beogradu. - U bolnici su svi u strahu, niko ne sme ništa da kaže, ali sam ipak saznao da je naređeno da mi poentažna lista na Odeljenju opšte hirurgije bude prazna. Već pet meseci sam van ustanove, konstatovali su da sam u Palanci naučio šta sam mogao, dodeljen mi je novi mentor u Beogradu. Otkad sam na specijalizaciji redovno sam primao platu, sve do sada - ne može da se načudi dr Milosavljević.
Pročitajte još: 
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA