Najnovije

Vučić: Nije prvi put kako govore da snajper rešava sve!

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da vlast ne želi politički obračun ni sa kim u državi, niti da ostavi bilo kakvu sumnju u to, te da je tako razumeo izjavu ministra policije Nebojše Stefanovića.
Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

"Ne mešam se u rad tužilaštva, a mogu da razumem ono sto je rekao ministar Stefanović, jer je važno da ne postoji nikakva sumnja da neko želi politički obračun sa bilo kim. Mi to ne želimo, ni na koji način ne zelimo da ostavimo ni miligram sumnje da tu postoji bilo kakva politika i zato sam ga razumeo", odgovorio je Vučić na pitanje novinara da prokomentariše najavu MUP-a da će povući krivične prijave protiv vlasnika "Kurira" Aleksandra Rodića i glavnog i odgovornog urednika tog lista Milana Lađevića. Vučić je rekao da ga je Stefanović pozvao i rekao mu šta namerava da uradi, a da mu je on odgovorio da radi po savesti i u skladu sa zakonom. Premijer je dodao da je do sada ćutao kada su u pojedinim medijima napadani on, vlada i članovi njegove porodice, kada je nazivan svakako, kao i da nije prvi put da neko govori kako snajper nešto rešava u Srbiji, kako je to objavio jedan tabloid. "Nije ovo prvi put da neko govori kako snajper nešto rešava u Srbiji i svi se prave blesavi... Kao što i danas ćute, sve Dunje, sva udruženja i svi ostali... i uvek će da ćute, jer je to borba za politički uticaj", rekao je premijer. Vučić je primetio i da su institucije u državi dobre samo onda kada se to nekome sviđa politički, a da njemu, za razliku od njih, institucije valjaju i kada je saglasan sa njima i kada nije.
Pročitajte još:LAVROV POTPUNO OPOVRGNUT: Mijatović pokazala dokaze„Drug Stefanović“ diže ustanak na Tviteru
"Podsetiću na slučaj helikopter. Tražili su da institucije rade, a kada su krenule da rade, nije im se svideo rezultat njihovog rada. Suština je u tome da imamo decenijsku razgradnju sistema, decenijsko razaranje institucija u kojoj su institucije dobre samo kada politički odgovaraju ili odgovaraju nekim drugim interesima", istakao je Vučić. Napomenuo je da nema nikakvog straha od kampanja i da je ponosan na ono što je uradila Vlada Srbije, jer će u udžbenicima ostati da je 2015. godine Srbija otvorila prva poglavlja, uspela da iz recesije uđe u pozitivan trend rasta, smanji deficit. "Verujem da će 2016. biti još bolje", poručio je Vučić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA