Najnovije

BIO PRISTOJAN I OBIČAN ČOVEK?! Ko je zapravo Rus - koljač džihadista? (FOTO/VIDEO)

Nakon što je u novembru ubijen zloglasni DŽihad DŽon, Britanac Muhamed Emvazi, džihadisti su ga zamenili Rusom Anatolijem Zemljankom (28). On je, po ugledu na svog prethodnika, prošle nedelje u Siriji pred kamerama odrubio glavu svom zemljaku Magomedu Kasijevu (23), rodom iz Čečenije.
DŽihad Vlad (Foto: Jutjub)

DŽihad Vlad (Foto: Jutjub)

Pre pogubljenja, Kasijev se predstavio i objasnio da je regrutovan i da je, sa stranim pasošem, uspeo da dođe do Sirije i teritorije sa džihadistima. DŽihad Vlad je potom brutalno ubio Kasijeva. Za Islamsku državu, on je bio ruski špijun u Siriji. Krvnik je u videu, poput DŽihad DŽona, pretio krvoprolićem. Međutim, za razliku od prethodnog dželata, koji je uvek pretio Zapadu, DŽihad Vlad preti Rusiji i njenom predsedniku Vladimiru Putinu. Slušaj me, Putine, sirijski režim nas je bombardovao pre nego što ste vi došli, onda i Amerika i njeni kukavički saveznici, a danas bombarduješ ti. Tokom bombardovanja ubili ste muslimansku decu, žene i starce. Ubićemo vaše sinove za svakog sina kojeg ste ovde ubili. Srušićemo vaše kuće za sve kuće koje ste ovde srušili - zapretio je Anatolij pre nego što je preklao Magomeda. Za razliku od bivšeg koljača Emvazija, koji je bio maskiran, Zemljanka nije imao nikakvu zaštitu preko lica, te je njegov identitet odmah otkriven. Anatolij je rođen u Nojabrsku u Sibiru kao sin Svetlane Zemljanke, žene pravoslavne veroispovesti koja je ceo život držala prodavnicu u kojoj je prodavala posuđe. NJegov bivši učitelj kaže za njega da je uvek bio loš učenik, ali da nikada nije bio nasilan. – Bio je loš učenik i njegove ocene su bile, da kažem, zadovoljavajuće. Nije bio huligan, već sasvim običan, prosečan dečak – priča njegov učitelj. Anatolij, koji se nalazi na ruskoj državnoj poternici, postao je musliman i pridružio se radikalnoj grupi Iškan. Pre nego što je otišao u Siriju pohađao je časove boksa dve godine i to, navodno, sa svojom devojkom. NJegov bivši trener, pak, tvrdi da se ni kao sportista nije posebno isticao. Zemljanka je prošle godine otišao u Siriju, a dve godine pre toga primio je islam, dok je još studirao. Tada je osnovao i lokalnu islamističku organizaciju Iškan, koja je kasnije zabranjena u Rusiji.
Pročitajte još:Asadova armija povratila kontrolu nad aerodromom kod Damaska, napada u dve provincijeUKRAJINA: Mogućnost novog „Majdana“
Izvor: Dejli mejl

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA