Najnovije

NORVEŠKA OČAJNA: Azilanti reketiraju i ucenjuju Norvežane

OSLO - Norveška Vlada odlučila je da ponudi potražiocima azila novčanu nadoknadu u visini od nekoliko hiljada dolara, ukoliko su spremni da napuste ovu zemlju. Do sada je na stotine migranata prihvatilo ovu ponudu i napustilo Norvešku, prenosi norveški portal Lokal Report.
Norveška policija (Foto: Jutub)

Norveška policija (Foto: Jutub)

Zemlja se suočava sa brojnim slučajevima silovanja od strane muslimanskih emigranata koji u velikim brojevima nastanjuju sve veće gradove i nasilno se sukobljavaju s lokalnom vlasti. Prema navodima ovog portala, četvoročlana porodica emigranata može dobiti do 9300 dolara i besplatnu kartu da napusti Norvešku. Za sada je preko 900 migranata prihvatilo ovu ponudu. ''Migranti su mislili da će brzo biti zaštićeni i zbrinuti u azilu kada dođu u Norvešku,'' naveo je Norveški direktor Imigracione službe. Međutim, prijave za članove porodica koji žele da se dosele u Norvešku mogu potrajati godinama, kako su sukobi na Bliskom Istoku i kriza u Africi sve učestaliji i intenzivniji, broj podnosilaca prijava raste i potrebna su nova rešenja. “Ranije ove godine, broj potražilaca azila, bio je na mesečnom proseku od 100 potražilaca. U oktobru, brojka je skočila na 150, pa se zatim u novembru popela na 230,'' saopštile su nevladine organizacije koje se bave pitanjima migranata.
Ostanak izbeglica obeshrabruje i to što su smešteni uglavnom u zabačenim krajevima i bez olakšica za pronalazak posla. Direktor norveške Imigracione službe rekao je i da će u budućnosti možda biti neophodno prekinuti sve vidove finansiranja programa za azil.Azilanti koji borave u Norveškoj, kojima je prijava odbijena, mogu zatražiti finansijsku pomoć u vidu manjih sredstava ili karte za povratak kući, prenosi Foks NJuz.
Pročitajte još:
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA