Najnovije

VUČIĆ: Napad u Goraždevcu je napad na ceo srpski narod na KiM

BEOGRAD- Napad u Goraždevcu na srpsku kuću u kojoj živi i sedmogodišnja devojčica je napad na celokupan srpski narod koji živi na Kosovu i Metohiji, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić istakavši da je to loša i onespokojavajuća vest, te da očekuje ozbiljan pristup odgovornih međunarodnih predstavnika.
Vučić (Foto: JuTjub)

Vučić (Foto: JuTjub)

Premijer je najavio da će koliko danas razgovarati tim povodom sa više inostranih zvaničnika i o NATO-u i o Euleksu. - Ovo je napad na celokupan srpski narod koji živi na KiM, jer je napadnuta kuća sa više metaka u kojoj živi sedmogodišnja devojčica - rekao je premijer novinarima posle sastanka sa nordijskim kompanijama, ne želeći pritom da, kako je rekao, govori i o najbanalnijoj dimenziji napada - skrnavljenju srpskih spomenika. On je rekao da ne očekuje ništa od Prištine, ali očekuje od međunarodnih aktera da preduzmu mere i u skladu sa svojim obavezama zaštite Srbe u tom delu Metohije, ali i svuda na Kosovu i Metohiji. Vlada Srbije će, dodao je, poslati svoju delegaciju da poseti Srbe u Goraždevcu, on će uskoro posetiti Goraždevac i druga mesta na KiM. - Želim da ih ohrabrim da ostanu da žive, a naš je posao da obezbedimo njhovu sigurnost i uveren sam da ćemo morati po tom pitanju dobre rezultate - kazao je premijer Vučić i dodao da je ovo veoma loša vest, te da veruje da će odgovorni u međunarodnijoj zajednici ozbiljno i odgovorno da pristupe rešavanju ovog problema. U Goraždevcu je jutros rano pucano na nekoliko kuća, vozila i spomenik koji se nalazi u centru tog metohijskog sela. Srećom, povređenih nije bilo.

Vulin: Nekažnjeno zlo se vraća

Napad na Srbe u Goraždevcu je sramota međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji, koja nastavlja da dopušta da se zločini nad Srbima ponavljaju i ne kažnjavaju, poručio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. - Kada ne otkrijete ubice srpske dece u Goraždevcu, onda morate da znate da će se nekažnjeno zlo vratiti - istakao je Vulin u pisanoj izjavi medijima. Ministar podseća da je kada je Srbija pre dve godine zatražila da se istraga o tom zločinu u Goraždevcu ponovo otvori i ubice pronađu odgovoreno da nema novih dokaza. Nada se da sada ima dokaza da se bar pokušaj masakra nad goraždevačkim Srbima rasvetli i počinioci kazne kada još uvek niko nije kažnjen za masakr nad srpskim decom kraj reke Bistrice. - Međunarodna zajednica ima priliku da dokaže da joj je stalo do Srba na Kosovu i Metohiji. A to će dokazati samo pronalaženjem zločinaca i njihovim kažnjavanjem - napomenuo je Vulin.
Pročitajte još:GAŠIĆ: Boriću se protiv zlostavljanja ženaSTEFANOVIĆ ZAHTEVA: Hoćemo imena napadača na Vučića, nećemo da čekamo večno!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA