Najnovije

Šulc Ciprasu: "Ništa dobro iz ovog neće izaći"

BRISEL - Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc izrazio je zabrinutost zbog proruskog stava nove grčke vlade.
Šulc upozorio Ciprasa (Foto: Vikipedija / sigmalive.com)

Šulc upozorio Ciprasa (Foto: Vikipedija / sigmalive.com)

"Rekao sam Ciprasu: vi tražite solodarnost od evropskih partnera, ali je vaš prvi korak kao premijera bio kršenje solidarnosti u spoljnoj politici. Ništa dobro iz toga neće izaći. On je to shvatio", rekao je Šulc, komentarišući stav Grčke po pitanju sankcija protiv Rusije. Nova grčka vlada izrazila je ranije žaljenje zbog pooštravanja antiruskih sankcija. Šulc je rekao da je cilj takvog stava Atine samo da pokaže grčkoj javnosti da su novi ljudi došli na vlast. Lideri EU zatražili su početkom sedmice pooštravanje sankcija protiv Rusije zbog situacije u Ukrajini, podseća agencija Sputnjik. Grčka je rekla da se protivi novim sankcijama Rusiji jer one direktno nanose štetu grčkoj privredi, posebno poljoprivrednom sektoru, nakon što je Rusija uvela zabranu uvoza hrane iz zemalja EU, SAD i još nekih saveznika u avgustu 2014. godine. Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc izrazio je zabrinutost povodom želje nove grčke vlade na čelu sa Aleksisom Ciprasom da sarađuje sa Rusijom.

"Najmanji opšti imenitelj ove koalicije (radikalne levice SIRIZA i partije Nezavisni Grci) je odbacivanje "trojke" kreditora i dostignuća evropske integracije. Mene isto tako brine i želja za saradnjom Grčke sa Rusijom", citiraju RIA Novosti izjavu Martina Šulca.

Pročitajte još:Cipras: Moramo da predahnemo i napravimo sopstveni program!EVROPA U ŠOKU: Rusija otplaćuje grčki dug od 240 milijardi evra?!EU: Pitanje grčkog duga mora biti rešeno na miran način

Izvor: Srna / Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA