Najnovije

Asad: Vazdušni udari neće poraziti ekstremiste IS

DAMASK/LONDON - Sirijiski predsednik Bašar al Asad izjavio je danas da se vazdušnim udarima koalicionih snaga ne mogu poraziti ekstemisti Islamske države (IS) u Siriji, dok međunarodna zajednica ne počne da sarađuje sa sirijskom vojskom na terenu.
Bašar al Asad (Foto: syriaalyom.com)

Bašar al Asad (Foto: syriaalyom.com)

U intervjuu britanskom Bi Bi Si-ju, Asad je odbacio navode da se Damask pridružio međunarodnoj koaliciji protiv IS. "Ne, definitivno ne možemo i ne želimo iz jednog prostog razloga jer ne možemo da budemo u savezu sa zemljama koje podržavaju terorizam", rekao je Asad misleći na podršku koje Zapad daje drugim pobunjeničkim grupama na teritoriji Sirije u borbi za njegovo zbacivanje sa vlasti u Damasku, prenela je agencija AFP. Istovremeno Asad je potvrdio da Sirijska vlada prima neke opšte informacije o vazdušnim aktivnostima međunarodne koaliciji na svojoj teritoriji u borbu protiv IS od septembra prošle godine i negirao bilo kakvu direktnu saradnju. "Ponekad, oni prenesu poruku, opštu poruku. Ne postoji dijalog. Imamo, da kažemo, informacije, ali ne dijalog", rekao je Asad za Bi Bi Si i dodao da treće strane, među njima Irak, prenose informacije. Asad je negirao da sirijske vladine snage neselektivno bacaju improvizovane bombe - "barel" po uporištima pobunjenika u kojima smrtno strada na hiljade civila i naveo da su takve optužbe protiv Damaska "detinjasta priča".
Pročitajte još:Militanti ISIS-a odrubuli glavu muškarca zbog vračanja i „prizivanja magije“ (FOTO)Obraćanje pojedine Svetogorske bratije vojsci narodne odbrane
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA