Najnovije

INFORMACIONI RAT: Društvena mreža "Tviter" u ratu protiv Rusije

MOSKVA - Roskomnadzor, ruska državna institucija nadležna za telekomunikacione mreže i nadlgedanje Interneta, saopštila je da iz nekog razloga Tviter ne ispunjava zakonske propise Ruske Federacije, niti želi da sarađuje sa državnim institucijama Rusije.
Tviter (Foto: controversialtimes.com)

Tviter (Foto: controversialtimes.com)

Aleksandar Žarov iz Roskomnadzora je rekao za medije da "Tviter ne ispunjava svoje zakonske obaveze, uključujući ni one na polju suzbijanja ekstremizma i terorizma". On kaže da je tokom 2014. godine, kompanija Tviter odgovorila na preko 3000 zahteva vlasti SAD i otkrila američkim vlastima identitet mnogih Tviter korisnika, dok nije odgovorila ni na jedan zahtev vlasti Ruske Federacije. Rusija je mreži Tviter uputila 108 zahteva za određene informacije, ali nije dobila nijedan odgovor. "Velika je razlika u ponašanju naspram ruskih i američkih vlasti od strane ove mreže." - kaže Žarov. Tviter sebe dovodi u nezgodnu poziciju i dovodi u pitanje zakonitost poslovanja ove kompanije na teritoriji Rusije, istakao je predstavnik Roskomnadzora, Aleksandar Žarov. On je rekao da će uskoro biti poslat širi dopis u vezi ovog problema administraciji ove kompanije i da će se zahtevati odgovor i objašnjenje ponašanja kompanije naspram zahteva ruskih vlasti.
Pročitajte još:Snup Dog investira u tehnološke startapove, ali samo ukoliko se bave marihuanom!
"Pogledajte Nemačku, Tursku, SAD i uslove pod kojima tamo posluje Tviter. Gotovo svi ti veliki servisi su pod jurisdikcijom države u kojoj posluju." - kaže Žarov. On je istakao da ruski zakoni u odnosu na zakone pomenutih zemalja uopšte nisu tako restriktivni i podsetio da je u Turskoj ova mreža čak zabranjivana bila. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA