Najnovije

Komandosi DNR u centru Debaljceva, ubijen zamenik komandanta snaga kijevskog režima

Komandosi armije Donjecke Republike utvrdili su se na nekim pozicijama u samom centru Debaljceva u koji su ušli pod borbom.
Foto: Jutjub printskrin

Foto: Jutjub printskrin

Poznati ukrajinski ratni izveštač Andrej Caplienko, koji se nalazi u samom gradu, poslao je svojoj redakciji ovakav izveštaj: „Debaljcevo. Bezmalo kotao. Bezmalo, mada još nije sve izgubljeno. Ustanici su počeli da kotao zatvaraju još juče. Naši izviđači su u Novogeorgijevki uočili neprijateljsku diverzantsko-izviđačku grupu koja se raspodelila na njenoj periferiji. Naši priznaju da neprijatelj deluje profesionalno. Ušli su u Novogeorgijevku po pravoj pomrčini jer je noć bila bez mesečine. Ujutru su im se priključili tenkovi”. Ubrzo potom, Caplienko je poslao dopunu izveštaja: „Logvinovo više nije naše. Novogeorgijevka je u našim rukama, ali u opasnosti. Čim izgubimo Novogeorgijevku – kotao će se zatvoriti”. Treći Caplienkov izveštaj sadrži i ovo: „Jutros su neprijateljski komandosi bili čak u prizemlju debaljcevskog železničkog depoa. A to je grad! To je toliko blizu našim pozicijama da se ni artiljerija ne može koristiti”. Ruski elektronski mediji javljaju iz Debaljceva da je „kotao” konačno „hermetički zatvoren”, da Ukrajinci pružaju „očajnički otpor i pokušavaju da se probiju iz okruženja. Takođe: da svi ti pokušaji nemaju uspeha i da se sve veći broj predaje. Mediji u Donbasu su u nekoj vrsti euforije. Na jednom od sajtova pojavila se i ova poruka Ukrajincima: „Vi ste sa oružjem došli u našu zemlju. Nemojte se ljutiti kad naše samohotke, tenkovi i višecevni raketni bacači budu prilazili najpre Kijevu, a zatim i Lavovu. Sami ste to tražili!” Komandir čete izviđača-specijalaca DNR, čije je kodirano ime „Oljhon”, rekao je noćas televiziji „Rusija-1”, da su njegovi borci u borbi za Logvinovo ubili dvojicu ukrajinskih pukovnika. Pritom je naglasio da je jedan od njih zamenik komandanta svih ukrajinskih snaga koje učestvuju u takozvanoj „antiterorističkoj operaciji”. Drugi čovek u vojnom vrhu DNR, Eduard Basurin, izjavio je da su Ukrajinci pokušali da „oklopnim klinovima” probiju obruč kod Ugljegorska i naselja Lozovoje. Prema njegovim rečima, oba pokušaja su odbijena. Basurin je istovremeno precizirao da se u „debaljcevskom kotlu” trenutno nalazi 5-6 hiljada ukrajinskih vojnika, plus neutvrđen broj ranjenika. Basurin je izjavio da su ukrajinske snage pokušale da pod okriljem noći uđu u Černuhino, ali da su i tu bile vraćene na početnu poziciju. On je ukazao da se najžešće borbe noćas vode na istoku Debaljceva. Dodao je da su Ukrajinci tokom dana izgubili pet tenkova. Sami Ukrajinci su, inače, i danas tvrdili da protivnik u borbama koristi vojnu avijaciju. Objavili su da su četiri jurišna aviona tukla njihov utvrđeni položaj na periferiji Debaljceva. Navodno je to bio već drugi nalet u toku dana.
Pročitajte još:SAD: Evropljani, ne okrećite leđa demokratiji, naoružajte Ukrajince(FOTO) NEOČEKIVANA PODRŠKA: Mitinzi podrške Novorusiji u Bugarskoj i Nemačkoj
Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA