Najnovije

Putin i Obama razgovarali telefonom - Bela kuća ne pominje slanje oružja

VAŠINGTON – Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama razgovarao je danas sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o eskalaciji sukoba u istiočnom delu Ukrajine i o „podršci koju Rusija tamo pruža separatistima”, saopštila je Bela kuća.
Bela Kuća (FOTO: whitehousemuseum.org)

Bela Kuća (FOTO: whitehousemuseum.org)

Tokom telefonskog razgovora, Obama je ponovio podršku SAD ukrajinskom „suverenitetu i teritorijalnom integritetu”, izjavio je zvaničnik iz Saveta za nacionalnu bezbednopst, preneo je AFP. Obama je istakao da broj žrtava u sukobima u Ukrajini raste i naglasio da je važno da predsednik Putin iskoristi priliku da se u razgovorima u kojima učestvuju Rusija, Francuska, Nemačka i Ukrajina postigne mirno rešenje, preneo je Rojters. Predsednik SAD je rekao i da će, ukoliko Rusija nastavi agresivno delovanje u Ukrajini, ukljucujući slanje vojnika, oružja i finansiranje podrške sepratistima, cena koju će Rusija platiti porasti, navedeno je u saoštenju Bele kuće. Bela kuća je ranije danas saopštila da je ukrajinski predsednik Petro Porošenko informisao Obamu o novoj rundi mirovnih razgovora usmerenih na obezbeđivanje prekida vatre na istoku Ukrajine.
Pročitajte još:Novorusi opkolili i Hrvate!
Obama i Porošenko razgovarali su telefonom u trenutku kada Obama razmatra slanje ubojite vojne pomoći ukrajinskoj vojsci, preneo je AP. Bela kuća nije navela da li je u razgovoru bilo reč o slanju vojne pomoći Ukrajini. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA