Najnovije

Grcima ipak stiže pomoć iz Evrope?

BERLIN - Nemačka štampa javlja, pozivajući se na izvore iz Evropske centralne banke, da je ona svojim merama omogućila centralnoj banci Grčke da domaćim bankama dodeli 65 milijardi evra.
Stižu evri? (Foto: skai.gr)

Stižu evri? (Foto: skai.gr)

Evropska centralna banka (ECB) povećala je danas obim Hitnog fonda za očuvanje likvidnosti (ELA) za pet milijardi evra, čime je centralnoj banci Grčke omogućeno da domaćim bankama dodeli sredstva u iznosu do 65 milijardi evra, javljaju nemački listovi Frankfurter alemajne cajtung i Handelsblat, pozivajući se na izvore iz ECB. Uprava ECB-a je prošle nedelje odbila da prihvati grčke obveznice kao kolateral za pozajmice komercijalnim bankama, prebacujući tako teret na centralnu banku u Atini koja sada mora da finansira domaće banke sredstvima iz programa ELA, koja imaju nepovoljniju kamatu, prenosi agencija Frans pres.
Pročitajte još:
Iz tog razloga, grčka centralna banka će morati da obezbedi poslovnim bankama dodatne desetine milijardi evra iz tog programa u narednim nedeljama, izveštava Rojters, uz podsećanje da Izvršni odbor ECB može da ograniči isplatu sredstava iz tog fonda uz dvotrećinsku većinu glasova. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA