Najnovije

LDP: Gašić ismeva i građane i zakon

BEOGRAD - Liberalno demokratska partija ocenila je danas da su odgovori ministra odbrane Bratislava Gašića zaštitniku građana ismevanje zakona i institucije ombudsmana.
LDP (Foto: LDP)

LDP (Foto: LDP)

"Svako ko ismeva Zaštitnika građana, ismeva svakog građanina. Kao što ni na koji način ne može da se opravda policijska brutalnost, tako ni na koji način ne može da se opravda brutalnost u kršenju zakona", navodi se u saopštenju LDP. Ta stranka smatra da je Gašić bio dužan da dostavi dokumentovane odgovore Zaštitniku građana na pitanja o angažovanju pripadnika vojske i VBA tokom i posle incidenta na dan Parade ponosa, a da je umesto toga Saša Janković dobio paušalne ocene. "One ne samo da su sporne iz stručnog ugla, već predstavljaju neizvršavanje obaveza predviđenih Ustavom i zakonima naše zemlje", ocenjuje LDP.
Pročitajte još:Medvedev zove Vučića u Moskvu
Ta stranka zaključuje da "Gašić svojim odgovorima najozbiljnije narušava ugled Ministarstva odbrane i njegovih pripadnika". Zaštitnik građana pozvao je ranije ministra odbrane da, bez odlaganja, dokumentovano odgovori na pitanja i dostavi sve podatke koji su od značaja za postupak kontrole Ministarstva u vezi sa incidentom na Paradi ponosa u kojem su učestvovali pripadnici Žandarmerije, Vojne policije, kad je pretučen brat premijera Andrej Vučić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA