Najnovije

Na ovom predlogu zakona bi i grčka SIRIZA pozavidela Srbiji

BEOGRAD - Politička organizacija Treća Srbije predala je juče Narodnoj Skupštini Republike Srbije tekst  Zakona o opštem reprogramu dugova koje stanovništvo ima prema državnim firmama. Treća Srbija sledeće nedelje planira da krene u skupljanje 30.000 potpisa koliko je potrebno da se ovaj zakon nađe pred poslanicima Srbije. 
Foto: Treća Srbija

Foto: Treća Srbija

Predlog koji je podnela Treća Srbija predviđa da odlaganje plaćanja novčanih obaveza odnosno potraživanja koja su dospela do dana 10. februar 2015. godine, na ime isporučenih odnosno izvršenih komunalnih i drugih usluga koje vrše javna i javno-komunalna preduzeća, kao i subjekti kojima je vršenje komunalne ili delatnosti od opšteg interesa povereno ugovorom ili po bilo kom drugom pravnom osnovu, u skladu sa ovim Zakonom. Odlaganje se odnosi na sledeće usluge i to: snabdevanje vodom za piće, prečišćavanje i odvođenje atmosferskih i otpadnih voda, proizvodnja i distribucija toplotne energije, upravljanje komunalnim otpadom, gradski i prigradski prevoz putnika, distribucija i isporuka gasa, upravljanje grobljima i pogrebne usluge, upravljanje javnim parkiralištima, obezbeđivanje javnog osvetljenja, upravljanje pijacama, dimničarske usluge, distribucije električne energije, železničkog i poštanskog saobraćaja, telekomunikacija, potraživanje radio-stanice i radio-televizijske stanice za upotrebu radio-prijemnika i televizijskog prijemnika, i to u slučaju da su iste izvršene za potrebe domaćinstava odnosno fizičkih lica. Osim što bi se na 15 meseci odložilo plaćanje, bili bi prekinuti svi postupci izvršenja koji se vode radi naplate potraživanja za pomenute usluge. Nalaženo bi bilo i organima izvršenja da odmah obustave svako dalje postupanje radi naplate potraživanja ove vrste. Zakon nudi još jednu veliku pogodnost za građane Srbije. Nakon isteka roka od 15 meseci, prispele obaveze bi se plaćale na 15 mesečnih rata.
Pogledajte PREDLOG ZAKONA
Ukoliko bi ovaj predlog Treće Srbije bio usvojen on bi za mnoge građane Srbije predstavljao spas od bankrotstva.
Povezane vesti: Ko ovo ne bi podržao: Zamislite da svi naši dugovi nestanu na 15 meseci!Treća Srbija: Zakon o opštem reprogramu dugova stanovništva predat Skupštini
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA