Najnovije

Stanovnici beogradskog naselja se suprotstavili jednoj od najmoćnijih kompanija u Srbiji

BEOGRAD - Žitelji beogradskog naselja "Stepa Stepanović" usprotivili su se nameri "Telekoma Srbije" da u sred njihovog naselja postave antenu mobilne telefonije. Stanari su zapretili da će blokirati dalje radove, a reagujući na njihovo upozorenje gradonačelnik Siniša Mali je najavio slanje građevinske inspekcije u ovo naselje.
Foto: Fejsbuk/naselje Stepa Stepanović

Foto: Fejsbuk/naselje Stepa Stepanović

- Problema je izazvan početkom radova za postavljanje stuba antene za mobilnu telefoniju u naselju "Stepa Stepanović". Postavljanje antene, bez bilo kakve prethodne najave i učešća javnosti, kako i sam zakon nalaže i zahteva, pogotovu u uslovima stambenih zgrada, dečijih igrališta i vrtića, izazvalo je buru protesta i ogromno nezadovoljstvo stanovnika našeg naselja nakon kojih će uslediti okupljanja i protesti ispred prostora pomenutih radova sve dok se radovi ne obustave i otkažu. Navedena površina se nalazi na potezu uređene parkovske površine, između gusto raspoređenih zgrada, dečijih igrališta, blizu vrtića i generalne površine koja je samo i isključivo predodređena za parkovsku površinu i rekvizite za decu i odrasle i kao takva je prezentovana i stanarima - sapštili su stanari ovog naselja. Oni tvrde da je su upoznati sa činjenicom postojanja lokacijske dozvole za dve antene mobilne telefonije u samom naselju ali da one treba da se nađu na obodima naselja. Stanari kažu da ih je namera "Telekoma Srbije" da antenu postavi u centru naselja jako uznemirila. - Razlozi za naš protest su želja da sprečimo uništavanje zelene površine i šetališta, ali pre svega da sprečimo postavljanje antene koja može da šteti deci ali i drugim stanarima - kaže za Pravdu jedan od stanovnika ovog naselja.
Pročitajte još: Prekršajni postupak protiv „Politike“, „Informera“, „Danasa“, „Alo“ „Blica“…Gašić: Vojska Srbije čuva svoju imovinu
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA