Najnovije

Venecuela: Kamenicama i molotovljevim koktelima na policiju (VIDEO)

SAN KRISTOBAL - Kao što je Pravda najavila pre par dana, u Venecueli su počeli masovni nasilni protesti sa ciljem svrgavanja vlade Nikolasa Madura.
Neredi u Venecueli (Foto: JuTjub printskrin)

Neredi u Venecueli (Foto: JuTjub printskrin)

Vojnici Nacionalne garde i venecuelanska policija ispalili su juče suzavac i upotrebili gumene metke da bi rasterali demonstrante, u zapadnom gradu San Kristobal, a u sukobima je povređeno pet policajaca i tri studenta, dok su četiri osobe uhapšene, javlja Tanjug. Studenti su bacali kamenja i molotovljeve koktele tokom dvočasovnog protesta i nekoliko radnji je demolirano u pokušaju da stignu do lokalne kancelarije ombudsmana, saopštili su svedoci i vlasti. Studenti su se okupili u kolevci protesta u gradu San Kristobal, na godišnjicu protesta protiv vlade predsednika Nikolasa Madura, koji su trajali od februara do juna 2014. i u kojima je 43-troje ljudi poginulo, prenela je agencija Rojters.
Pročitajte još:
Protesta je bilo i u Karakasu, gde je policija blokirala nekoliko stotina studenata koji su se okupili na neprijavljenoj protestnoj šetnji do crkve, gde je bila planirana misa u znak sećanja na ubijene demonstranata prošle godine. Umesto toga, sveštenik je izašao ispred crkve i održao kratku molitvu na otvorenom. U prestonci je održan i mnogo veći kontra-miting, gde se okupilo na hiljade "crvenih", pristalica Madura, naslednika dugogodišnjeg socijalističkog lidera Ugo Čavesa koji je umro od raka 2013. godine. Imajući u vidu na hiljade onih koji su prošle godine izašli na ulice tražeći Madurovu ostavku i protestujući zbog posustajuće ekonomije zemlje koja je velika izvoznica nafte, mnogi stanovnici Karakasa ostali su kod kuće da bi izbegli probleme, navodi AFP i dodaje da je protesta bilo i u drugim gradovma Venecuele. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA