Najnovije

Čanak osuđuje Nikolića zbog izjave o Vukčeviću

NOVI SAD - Predsednik LSV Nenad Čanak smatra da je "grubo mešanje u rad pravosuđa" izjava predsednika Srbije Tomislava Nikolića kojom komentariše najavu tužioca za ratne zločine da će ispitati navod FHP u vezi sa optužbama na račun načelnika Generalštaba LJubiše Dikovića.
Nenad Čanak, lider LSV (Foto. LSV)

Nenad Čanak, lider LSV (Foto. LSV)

Čanak u izjavi dostavljenoj medijima ocenjuje da Nikolić "nije tu da procenjuje da li je neko kriv ili da nije". Lider LSV takođe smatra da Nikolić "ne sme da komentariše taj slučaj sa pozicije predsednika države". Čanak je u izjavi kritikovao i odluku predsednika Nikolića da povodom Dana državnosti odlikuje profesorku Smilju Avramov. Predsednik Srbije je u intervjuu za "Politiku" izjavio da je odnos prema optužbama na račun Dikovića pokazao tako što je već sutradan razgovarao sa njim pred kamerama i tako izrazio stav da stoji uz njega. "Znam da je čestit čovek, da je školovan i vaspitavan u starom srpskom duhu i siguran sam da nije nikakav ratni zločinac", rekao je Nikolić. Komentarišući najavu tužioca Vukčevića da će ispitati optužbe koje na račun generala Dikovića iznosi fond za humanitarno pravo, predsednik Srbije je rekao da je "biti tužilac za ratne zločine u Srbiji vrlo delikatno".
Pročitajte još:Šešelj: Nikolić i Vučić da se ne igraju glavom da hapse srpske četnike
"On nije pion Haškog tribunala, niti samo jedna ruka koja treba da potpisuje dekrete koji stižu iz Haga. On je tužilac u Srbiji, u svojoj zemlji, i treba da se u nešto uveri. Sada će meni jedan čovek iz Srbije koji je vrhovni tužilac za tu materiju u zemlji, 16 godina posle bombardovanja, da kaže da će nešto da ispituje. I mandat mu je istekao. Neka malo razmisli šta on to kopa po Srbiji", rekao je Nikolić, dodajući da "nije jedini" i da je "počela ponovo neka orkestrirana kampanja". Prema Nikolićevim rečima, "svaki tužilac treba da bude samostalan i on u Srbiji ima tu potpunu samostalnost, ali nema nezavisnost". "Naš tužilac za ratne zločine nije shvatio da je samostalan. On misli da je organ nekog drugog samostalnog tužilaštva", kazao je predsednik Srbije. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA