Najnovije

Crna Gora uvodi "ekonomsko državljanstvo"

PODGORICA - Crna Gora razmatra mogućnost uvođenja ekonomskog državljanstva, a ova povoljnost bila bi namenjena stranim investitorima, pišu danas podgoričke Vikend novine, pozivajući se na neimenovane izvore u vrhu crnogorske vlade.
Milo Đukanović (Foto: JuTjub)

Milo Đukanović (Foto: JuTjub)

Izvor u Vladi naveo je i da je odbijena mogućnost uvodenja takozvanih "zlatnih viza", programa koji bi omogućavao da kupovinom jedne ili više nekretnina u vrednosti iznad tačno utvrđene granice strani državljanin dobija boravišnu dozvolu u Crnoj Gorii, čime stiče pravo da kao nastanjeni u njoj putuje širom Šengen zone bez vize, navodi se u tekstu. Ponuda crnogorskog tržišta nekretnina je u medijskim člancima, brošurama i reklamnom materijalu namenjenom čitaocima u Istočnoj Evropi, prošle godine promovisana uz najavu da bi Crna Gora ubrzo mogla uvesti "zlatne vize" stranim državljanima koji u ovaj sektor ulože veći iznos novca, prenosi portal Cdm.
Pročitajte još:Vučić zna ko je iznosio milione u Švajcarsku
Programi olakšica za prijem u državljanstvo stranih investitora postoje u mnogim državama, poput SAD, Španije i Velike Britanije, u kojima ne postoje ograničenja na mogućnost dođeljivanja drugog državljanstva, ukoliko se u tome prepozna značajan državni interes i doprinos sveukupnom razvoju društva, podseća list. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA