Najnovije

Danas poslednji razgovori Grčke i Brisela pre sastanka evrogrupe

BRISEL - Zvaničnici Grčke i Evropske unije sastali su se danas u Briselu radi dodatnih konsultacija o problemu rešavanja grčkog duga uoči zasedanja evrogrupe u ponedeljak, 16. februara.
EU u problemu (Foto: ibtimes.co.uk)

EU u problemu (Foto: ibtimes.co.uk)

"Nije reč o pregovorima, već o razmeni stavova kako bismo bolje razumeli pozicije jedni drugih. Pregovori su u toku, a o njihovom napretku će institucije izvestiti na sastanku evrogrupe u ponedeljak", izjavio je jedan neimenovani zvaničnik EU, a prenosi agencija Frans pres. Za sutra nisu zakazani nikakvi novi pregovori, pošto bi sve strane uključene u razgovore trebalo da podnesu izveštaj svojim vladama kako bi obavile završne pripreme za sastanak evrogrupe u ponedeljak. Konsultacije su počele juče, nakon što je grčki premijer Aleksis Cipras na samitu lidera Evropske unije predstavio predlog za rešavanje problema grčkog duga.
Pročitajte još:POBIO IH JER SU MUSLIMANI? Amerikanac ubio troje studenta i predao se policiji! (FOTO, VIDEO)
Nemačka kancelarka Angela Merkel je poručila da je potreban kompromis svih strana, ali je takođe upozorila Grčku da poštuje uslove iz međunarodnog paketa pomoći. Holandski ministar finansija i predsednik evrogrupe, Jerun Dajselblum, izjavio je juče da je pesimističan u pogledu brzog postizanja dogovora o grčkom dugu, navodeći da Grci imaju ogromne ambicije, ali da su im mogućnosti ograničene, zbog teškog stanja u kom se nalazi grčka privreda. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA