Najnovije

Forejn Polisi: Kina je ključna za budućnost Evroazijskog Saveza

VAŠINGTON - Portal Raša Dajrekt (Russia-Direct.Org), specijalno izdanje magazina Forejn Polisi posvećeno Rusiji, objavio je tekst pod naslovom "Kina je ključna za budućnost Evroazijskog Saveza" u kojem pravi paralelu sa blokom BRIKS i ocenjuje da je BRIKS ništa bez Kine, te da to važi i za Evroazijski Savez.
Rusija i Kina - dva najveća neprijatelja SAD (Foto: zerohedge.com)

Rusija i Kina - dva najveća neprijatelja SAD (Foto: zerohedge.com)

Portal navodi da se Evroazijski Savez razvija dosta dinamično, navodeći da je prošlog meseca članica ovog saveza postala Jermenija, a da u martu zvanično postaje članica i Kirgizija. Evroazijski Savez omogućava članicama da se spasu od ekonomskog kolapsa, ali glavna mana ovog saveza je nedostatak jasnog kursa i još uvek neizgrađena politika po mnogim pitanjima, navodi Raša Dajrekt. U tekstu se ocenjuje da je kurs budućeg razvoja Evroazijskog Saveza nedefinisan, a Evroazijski Savez se opisuje kao prvenstveno "trgovinski blok". Rusija je suočena sa mnogim problemima, zapadnim sankcijama, ukrajinskom krizom, ali bez obzira na to u očima zemalja bivšeg SSSR-a, Rusija je viđena kao motor ekonomskog razvoja celog tog prostora, kaže se u tekstu.
Pročitajte još:ALARMANTNO: Rusija hitno pokrenula vojne vežbe u čak 12 regiona
Međutim, tajna za dugovečnost i uspeh Evroazijskog Saveza stoji u njenim odnosima sa Kinom, a u tom pravcu se stvari već pomeraju, navodi Raša Dajrekt i ističe da je Kina već izrazila želju i zainteresovanost za stvaranjem zone slobodne trgovine sa Evroazijskim Savezom. BRIKS je moćan blok, ali je bez Kine nula, navodi ovaj portal i pravi paralelu da isto važi i za Evroazijski Savez ističući da je za Evroazijski Savez važnije da sruši sve barijere u ekonomiji i trgovini sa Kinom od povećanja trgovinskog obima sa Južnom Afrikom ili Brazilom. Izvor: Pravda        

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA