Najnovije

OEBS: Ukrajinska armija juče granatirala Lugansk kasetnim bombama

LUGANSK - OEBS je potvrdio da je juče ukrajinska armija granatirala Lugansk kasetnim bombama o čemu je javnost sinoć obavestio štab armije LNR.
Pripadnik armije LNR (Foto: Novorosinform)

Pripadnik armije LNR (Foto: Novorosinform)

Proruske snage su javnost upozorile da Kijev pojačava ratna dejstva i da je Lugansk žestoko granatiran, a sada je to i misija OEBS-a utvrdila na licu mesta. "Zgrade koje su granatirane u Lugansku su granatirane kasetnim bombama." - piše u dokumentu OEBS-a koji je objavljen posle uviđaja pripadnika misije OEBS u Lugansku.
Pročitajte još:Najmanje 28 mrtvih dok otkucava sat do početka primene Minskog dogovora
OEBS je takođe istakao da je došlo do pojačanih ratnih dejstava, te da se koristi teška artiljerija i minobacači. Svetski lideri su upozorili obe zaraćene strane da očekuju maksimalno poštovanje Minskog dogovora, a 15. februara u ponoć stupa na snagu odredba o prekidu vatre. Proruske snage su u više navrata tokom poslednjih meseci dokazale javnosti da Kijev koristi zabranjene vrste bombi kao što su kasetne, a čak je i Hjuman Rajts Voč pisao Petru Porošenku da je reč o zločinačkim akcijama ukrajinske armije zahtevajući prekid takve prakse. Na koji način će uticati ovo najnovije saopštenje OEBS-a, o evidentnom kršenju pravila ratovanja od strane Kijeva, na svetske lidere i ceo proces ustanovljenja mira ostaje da se vidi. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA