Najnovije

Rat saopštenjima DS i SNS

BEOGRAD - Rat saopštenjima SNS i DS nastavio se danas odgovorom demokrata, u kome se naprednjaci optužuju za "dezinformisanje javnosti i ogromno neznanje".
DS optužio SNS (Foto: Eizbori.com)

DS optužio SNS (Foto: Eizbori.com)

Polemika dve stranke otpočela je ranije danas, pošto je DS optužila predsednika Srbije Tomislava Nikolića za pritisak na tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića, na šta su naprednjaci u saopštenju pitali DS u čemu je to predsednik pogrešio i naveli da su demokrate "sramota Srbije". DS odgovara SNS da je Nikolić zloupotrebio i prekoračio ovlašćenja, direktno se mešajući u rad tužioca za ratne zločine. Na optužbe naprednjaka da se lider demokrata Bojan Pajtić "šetka po belom svetu i loše govori o svojoj državi", demokrate odgovaraju da to upravo čini lider SNS i premijer Srbije Aleksandar Vučić. "U Švedskoj priča da bi trebalo da budemo kao Šveđani, u Finskoj kao Finci. U Davosu se poredi sa Tomasom Manom, u Minhenu se svečano odriče Nobelove nagrade. Tako se bruka država", poručuju iz DS i dodaju da je Pajtić u Briselu govorio o posledicama "bahate i šarlatanske vlasti, a ne o državi Srbiji". "To naučite da razlikujete. Vi niste država. Vi ste samo skup neznalica koji zloupotrebljavaju vlast", piše u saopštenju. Iz DS poručuju i da niko nikad u toj stranci nije rekao da je načelnik Generalštaba Vojske Srbije LJubiša Diković zločinac i da o tome odlučuju pravosudni organi, a ne stranka i tabloidi.
Pročitajte još:DS TVRDI: Tomislav Nikolić pretio tužiocu za ratne zločine Vladimiru Vukčeviću
Na navode iz SNS da demokrate čine bestidnici, iz DS uzvraćaju istom merom, jer SNS, kako piše u saopštenju, optužuje i vređa bez trunke znanja i dostojanstva. Nikolić je "Politici", komentarišući najavu Vukčevića da će ispitati optužbe koje na račun generala Dikovića iznosi Fond za humanitarno pravo, rekao da je "biti tužilac za ratne zločine u Srbiji (je) vrlo delikatno". "On nije pion Haškog tribunala, niti samo jedna ruka koja treba da potpisuje dekrete koji stižu iz Haga. On je tužilac u Srbiji, u svojoj zemlji, i treba da se u nešto uveri. Sada će meni jedan čovek iz Srbije koji je vrhovni tužilac za tu materiju u zemlji, 16 godina posle bombardovanja, da kaže da će nešto da ispituje. I mandat mu je istekao. Neka malo razmisli šta on to kopa po Srbiji", rekao je Nikolić, dodajući da "nije jedini" i da je "počela ponovo neka orkestrirana kampanja". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA