Najnovije

Toni Bler organizuje Vladu Srbije po uzoru na britansku

BEOGRAD - Potez Vlade Srbije da angažuje konsultantsku kuću bivšeg britanskog premijera Tonija Blera za pomoć u formiranju stručnih timova u kabinetu premijera Aleksandra Vučića, značajan je signal i putokaz u pravcu modernizacije državnog aparata, izjavio je predstavnik Organizacionog odbora savetovanja „Velika Britanija i Srbija - stvaranje strategijskih partnerstava“ dr Mihajlo Rabrenović.
Toni Bler i Aleksandar Vučić (Foto: Vlada Srbije)

Toni Bler i Aleksandar Vučić (Foto: Vlada Srbije)

Firma „Tony Bler Ašosejts“, kako je objasnio, predlaže model rada kabineta koji će funkcionisati pomoću pet takozvanih “deliveri” jedinica u okviru Vlade Srbije - za privatizaciju javnih preduzeća, infrastrukturu, direktne strane investicije, državnu upravu i za poljoprivredu, i to po uzoru na model rada nekadašnjeg britanskog premijera. “Za potpuni uspeh ovog modela od presudnog je značaja da za te poslove budu odabrani ljudi sa odgovarajućim znanjima i iskustvima”, rekao je Rabrenović, inače ekspert za strategijski menadžment i modernizaciju javnog sektora.
Pročitajte još:Šešelj: Nikolić i Vučić da se ne igraju glavom da hapse srpske četnike
Neophodno je da se nastavi sa daljom modernizacijom javnog sektora u Srbiji, a posebno reformama koje se odnose na upravljanje javnim sektorom i javnim preduzećima, rekao je on u izjavi Tanjugu uoči konferencije na temu saradnje Srbije i Velike Britanije, koja će u organizaciji konsultantske kuće “Eurosfera” biti održana 27. februara. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA