Najnovije

Dan inauguracije Kolinde: Razlupana i opljačkana srpska crkva u Karlovcu!

KARLOVAC- Nepoznati vandali provalili su u pravoslavni Saborni hram Svetog Nikolaja u Karlovcu i oskrnavili oltar, bogoslužbene predmete i knjige, saopšteno je danas iz Eparhije gornjokarlovačke.
Hrvatska (Foto: vpz.com.hr)

Hrvatska (Foto: vpz.com.hr)

U hram je provaljeno sinoć, a obijanjem bočnih vrata na hramu pričinjena je veća materijalna šteta. Nepoznati vandali su u unutrašnjosti crkve oskrnavili oltar, bogoslužbene predmete i knjige, te ih ispreturali i pobacali po hramu, navodi se u eparhijskom saopštenju. Od crkvenog inventara iz hrama su odneseni svi krstovi, polomljene su ripide i oštećen je pribor za krštenje. – Po ko zna koji put ovakve nemile scene ponavljaju se iz godine u godinu nad pravoslavnim svetinjama Eparhije gornjokarlovačke. Poslednji zabeležen slučaj čiji počinioci nisu otkriveni dogodio se krajem prošle godine, kada su još uvek nepoznati vandali ispisali pogrdne i preteće grafite na zidovima ove karlovačke svetinje – ističu u Eparhiji gonjokarlovačkoj, u Hrvatskoj.
Pročitajte još:Kopenhagen: U terorističkom napadu ubijen poznati režiser!Ovako je Putin čestitao Srbiji Dan državnosti
Svojim necivilizovanim zlodelima, kako se navodi, počinioci žele da pokažu da i dalje među nekolicinom postoji mržnja i netolerancija prema pravoslavnim svetinjama i žiteljima ovog kraja. Ovaj događaj je prijavljen nadležnoj policijskoj upravi, čiji su službenici obavili uviđaj. – Nadamo se da će se jednom za svagda ovakvim događajima stati na kraj. Nakon mnogih godina ukazivanja na slična dešavanja svim instancama vlasti, očekujemo da će počinioci biti otkriveni i kažnjeni, da bi svaki onaj ko se drzne učiniti neko zlodelo nad svetinjom bio svestan kakve posledice taj čin nosi – navodi se u saopštenju. Izvor: Srna, Telegraf.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA