Najnovije

Novinar nađen mrtav par sati posle intervjua sa Snoudenom

NJUJORK - Novinar NJujork Tajmsa, Dejvid Kar, preminuo je svega par sati nakon što je uradio intervju sa Edvardom Snoudenom, pišu svetski mediji.
Dejvid Kar (Foto: Melvil Haus)

Dejvid Kar (Foto: Melvil Haus)

Dejvid Kar je bio poznat po tome što se izborio sa alkoholizmom i teškim oboljenjem od raka, a bio je redovan kolumnista NJujork Tajmsa, ali i niza drugih medija. Novinar je sa višegodišnjim iskustvom. Mediji već pletu priču i teoriju zavere da mu je intervju sa Snoudenom došao glave, ali je po svemu sudeći reč o prirodnoj smrti, jer je Kar imao veoma narušeno zdravlje.
Pročitajte još:Magazin Forbs piše reči hvale o srpskoj firmi „Nordeus“
Kar je imao 58 godina u trenutku svoje smrti i među kolegama je bio veoma poštovan kao izvanredan novinarski talenat. Teoretičari zavere smatraju da je Kar mogao doći do osetljivih informacija ili analitičkih zaključaka u svom tekstu koji bi mogli zasmetati određenim obaveštajnim službama, te sumnjaju na ubistvo. Edvard Snouden je najpoznatiji "zviždač" na svetu, jer je otkrio poverljive dokumente i informacije o američkoj obaveštajnoj agenciji NSA. Trenutno živi i radi u Rusiji. Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA