Najnovije

EU: Bez dogovora o Grčkoj

ATINA - Sastanak ministara finansija evrozone završen je večeras u Briselu bez dogovora o novom režimu otplate grčkog duga, uz poruku Grcima da moraju da zatraže da se dosadašnji aranžman sa kreditorima nastavi.
Grčka - evropska sudbina ili sudbina Evrope!? (Foto: skai.gr)

Grčka - evropska sudbina ili sudbina Evrope!? (Foto: skai.gr)

"Spremni smo da ponovo razgovaramo sa Grcima kada i ako budu zatražili da se postojeći program nastavi", rekao je novinarima u Briselu potpredsednik Evropske komisije Valdis Dombrovskis. Postojeći aranžman, koji ističe krajem meseca, uključuje drastične mere štednje u zamenu za paket finansijske pomoći iz EU i Međunarodnog monetarnog fonda. Nova grčka vlada, na čelu sa Aleksisom Ciprasom, ranije je najavila da želi da napusti taj progam i ispregovara novi aranžman o otplati grčkog javnog duga, koji je jedan od najvećih u svetu.
Pročitajte još:Sedam godina jada i bede Bondstil države
Vanredni ministarski sastanak na istu temu, održan prošle nedelje, takođe je završen bez dogovora. Grčka je tražila da joj se umesto dosadašnjeg paketa mera dodeli privremena finansijska pomoć kako bi mogla da servisira dugove do leta, a da se u međuvremenu pronađe trajno rešenje o novom režimu otplate. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA