Najnovije

Evropska unija uvela sankcije protiv Kozaka

MOSKVA- Dva zamenika ruskog ministra odbrane, Kozačka nacionalna garda i pokret "Novorusija" nalaze se na listi pravnih i fizičkih lica iz Rusije i Ukrajine kojima je Evropska unija uvela sankcije. Moskva najavljuje kontramere.
Donski Kozaci na Krimu, (foto: VK.com)

Donski Kozaci na Krimu, (foto: VK.com)

Prvi zamenik ministra odbrane Rusije Arkadij Bahin, zamenik ministra Anatolij Antonov i zamenik načelnika Generalštaba Andrej Kartapolov jesu na listi 14 Ukrajinaca i pet ruskih funkcionera kojima je od danas zabranjeno da putuju u EU i raspolažu imovinom na njenoj teritoriji, prenosi Tanjug. Odluku o proširenju sankcija na 19 novih imena i devet pravnih lica doneli su prošle nedelje ministri spoljnih poslova zemalja članica EU, a ona je danas objavljivanjem liste sankcionisanih stupila na snagu. Većina ostalih osoba kojima su uvedene sankcije jesu civilni i vojni lideri samoproglašenih "Narodnih republika" Donjecka i Luganjska. Kada je reč o entitetima, na listi se našlo osam bataljona proruskih snaga na istoku Ukrajine, uključujući i Kozačku nacionalnu gardu, a njihovi komandanti su takođe pod sankcijama.
Pročitajte još:Desničari iz Češke, Poljske i Slovačke marširali za srpsko Kosovo!
Kolektivne sankcije je "zaradio" i pokret "Novorusija", koji se zalaže za otcepljenje Donbasa od Ukrajine i njegovo pripajanje Rusiji. Sa druge strane, rusko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je da će "adekvatno" odgovoriti na nove snakcije, dodavši da usvajanje tih mera neće pomoći u rešavanju sukoba u Ukrajini. Odluka EU da proširi listu sankcija protiv Rusije je posebno apsurdna, ako se uzme u obzir postizanje sporazuma 12. februara u Minsku, navedeno je u saopštenju, preneo je Tas. Moskva ocenjuje da je jedna stvar jasna, a to je da takva odluka, nakon koje će uslediti adekvatna reakcija, jeste protivna zdravom razumu i neće doprineti pronalaženju rešenja za sukob u Ukrajini. Primetan je nedostatak doslednosti i logike u delovanju Brisela koji žuri da uvede nove snakcije Rusiji svakoga puta kada se pojavi nada da će biti postignuto rešenje krize u Ukrajini, navedeno je u saopštenju ruskog Ministarstva inostranih poslova. Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA