Najnovije

Težak obračun artiljerijom kod Luganska!

LUGANSK- Francuska i Nemačka su u nedelju saopštile da se primirje u Istočnoj Ukrajini u globalu poštuje, uprkos nekih lokalnih incidenata, koje treba brzo razrešiti. 
Artiljerija Novorusije (Foto: JuTjub)

Artiljerija Novorusije (Foto: JuTjub)

U blizini ukrajinskog grada Luganske i danas je došlo do žestoke artiljerijske vatre između ukrajinskih snaga i proruskih separatista, uprkos prekidu vatre koji je stupio na snagu tokom vikenda, javlja AP. Ministar odbrane Donjecke narodne republike, Vladimir Kononov, izjavio je danas da snage DNR povlače teško naoružanje srazmerno količini naoružanja koje su povukle ukrajisnke snage, i tek po njihovom povlačenju. Francuska i Nemačka su u nedelju saopštile da se primirje u Istočnoj Ukrajini u globalu poštuje, uprkos nekih lokalnih incidenata, koje treba brzo razrešiti, stoji u današnjem sapštenju kabineta francuskog predsednika. Fransoa Oland i nemačka kancelarka Angela Merkel su danas razgovarali s predsednicima Rusije i Ukrajine o sporazumu postignutom u Minsku 12. februara i složili se da se krene u pravcu narednih koraka predviđenih tim dogovorom, stoji u pomenutom saopštenju, a prenosi Rojters. U saopštenju se u tom smislu navode povlačenje teškog naoružanja, nadzor OEBS-a nad tim povlačenjem i prekidom vatre, kao i pokretanje dijaloga u pravcu održavanja lokalnih izbora na istoku Ukrajine.
Pročitajte još:Desničari iz Češke, Poljske i Slovačke marširali za srpsko Kosovo!Prag: Na protestu za srpsko Kosovo govorili poslanici i bivši ministri, evo ko se obratio iz Srbije!
Šefovi Francuske i Nemačke izražavaju i punu saglasnost sa rezolucijom Saveta bezbednosti kojom se podržavaju mere predviđene sporazumom iz Minska, prenosi AFP. Oružje je naglo zaćutalo u ponoć u velikom delu Istočne Ukrajine u skladu sa dogovorom o prekidu vatre, postignutim posle jednonedeljne diplomatske aktivnosti, koju su predvodile Francuska i Nemačka. Proruske snage su najavile da neće poštovati primirje u strateški važnom gradu Debaljcevu, gde su ukrajinske trupe opkoljene. Izvor: Agencije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA