Najnovije

Bivši šef MI6: Ne pritiskajte Putina!

LONDON- Zapad može isporučiti oružje Ukrajini i uvesti nove sankcije Rusiji, ali rizikuje da se suoči sa ozbiljnim odgovorom Moskve - upozorio je bivši šef britanske obaveštajne službe DŽon Sauers.
Foto: The Economist

Foto: The Economist

U autorskom tekstu koji je objavio u uticajnom londonskom dnevnom listu The Guardian, Sauers je preporučio Zapadu da ne provocira Rusiju povodom ukrajinskog konflikta „zato što nije izvesno kako će na takve poteze odgovoriti predsednik Rusije“. On je pri tom ocenio da je ukrajinski konflikt već izašao izvan granica te zemlje i da se više ne tiče samo Ukrajine. „To je već ozbiljna kriza u odnosima Rusije i Zapada. Upravljanje odnosima sa Rusijom biće problem koji će bitno opredeljivati evropsku bezbednost narednih godina“ - podvukao je Sauers.
Pročitajte još:Desničari iz Češke, Poljske i Slovačke marširali za srpsko Kosovo!Prag: Na protestu za srpsko Kosovo govorili poslanici i bivši ministri, evo ko se obratio iz Srbije!
Svoja upozorenja i savete namenjene svojima na Zapadu, bivši šef britanske obaveštajne službe zaključio je rečima: „Čim ponovo steknemo spokojstvo - ako ga steknemo - biće nam potreban novi pristup postojanju Rusije predsednika Putina“. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA