Najnovije

EU: Sloboda medija u Srbiji je kritična tema!

BRISEL - Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han poručio je danas da sloboda medija ostaje "kritična tema u procesu pridruživanja Evropskoj uniji" i da se "ta politika nije promenila".
Johanes Han (Foto: bsr2012.eu)

Johanes Han (Foto: bsr2012.eu)

Han je to izjavio preko svoje portparolke Maje Kocijančič kako bi razjasnio kontroverze nastale nakon njegove nedavne izjave da je "neophodno naći dokaze da je sloboda medija u Srbiji ugrožena". "Komesar smatra da je sloboda medija od kritične važnosti i da o tome nema pregovora", precizirala je portparolka u saopštenju za medije. U istoj poruci, Han je poručio da su iz Brisela i ranije stizali izrazi zabrinutosti zbog pogoršanja medijske situacije u Srbiji i da se o toj temi redovno razgovara u tekućim kontaktima sa srpskim vlastima.
Pročitajte još:Belgija: Na protestu protiv nezavisnog Kosova napadnuta ambasadorka Mimoza Ahmetaj!Desničari iz Češke, Poljske i Slovačke marširali za srpsko Kosovo!Prag: Na protestu za srpsko Kosovo govorili poslanici i bivši ministri, evo ko se obratio iz Srbije!
Komesar je objasnio da je samo želeo da istakne potrebu da se o problemima ugrožavanja slobode medija razgovara otvoreno, demokratski, smireno i na osnovu činjenica i da njegova nedavna izjava treba da se posmatra u tom okviru. "Naša politika se nije promenila", poručio je Han. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA