Najnovije

Obama zbog skandala morao da promeni šefa tajnih službi

VAŠINGTON - Američki predsednik Barak Obama imenovao je danas DŽozefa Klensija za direktora američke Tajne službe, ignorišući pozive za postavljenjem "čoveka spolja" nakon niza skandala koji su potresli tu službu.
Obama (Foto: JuTjub)

Obama (Foto: JuTjub)

Veteran Klensi, bio je zadužen na zaštiti Obame i njegovih prethodnika na toj funkciji, preneo je AFP. Četvoročlani vladin panel predložio je da je službi potreban "vođa spolja" nakon što je prethodna direktorka službe u mentalnom rastrojstvu u septembru preskočila ogradu i upala u Belu kuću s nožem. Bela kuća je saopštila da Klensi, bez obzira što je čovek iznutra, ima "poštenu, jasnu procenu" onoga što je potrebno uraditi na reformi Tajne službe. Prethodna direktorka agencije DŽulija Pirson podnela je ostavku nakon incidenta.
Pročitajte još:Belgija: Na protestu protiv nezavisnog Kosova napadnuta ambasadorka Mimoza Ahmetaj!Desničari iz Češke, Poljske i Slovačke marširali za srpsko Kosovo!
Ona je izvorno postavljena da očisti službu nakon što je otkriveno da je na destine agenata unajmljivalo prostituke tokom predsednikovog puta u Kolumbiju 2012. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA