Najnovije

Grčka traži produženje pomoći - Cipras na kolenima!?

BRISEL - Holandski ministar finansija i predsednik evrogrupe, Jerun Dajselblum, potvrdio je danas da je Grčka zatražila šestomesečno produženje programa finansijske pomoći, ali nije izneo detalje o uslovima koje je Atina zatražila.
Grčka (Foto: skai.gr)

Grčka (Foto: skai.gr)

"Primili smo zahtev Atine za šestomesečno produženje programa pomoći", napisao je Dajselblum na svom Tviter nalogu, prenosi Rojters. Međunarodni kreditori zahtevali su od nove grčke vlade da produži postojeći program pomoći, ali je zvanična Atina u više navrata odbila takav poziv, navodeći da će tražiti drugačiji kreditni aranžman. Međutim, kako je izjavio jedan neimenovani izvor iz vlade u Atini, Grčka je danas formalno zatražila od Evropske unije produženje programa pomoći koji bi vladi premijera Aleksisa Ciprasa omogućio dodatno vreme za izradu novog programa reformi, drugačijeg od dosadašnjeg programa rigorozne štednje. Vanredni sastanak ministara finansija iz 19 članica evrozone, na kom će se raspravljati o zahtevu Atine za produženje programa finansijske pomoći, biće održan sutra u Briselu, izjavila je portparolka Evropske unije. "Potvrđeno je. Sastanak će se održati u uobičajeno vreme, odnosno u 14 časova", izjavila je portparolka, nakon što je zvanična Atina uputila formalni zahtev za šestomesečno produženje programa pomoći, prenosi agencija Frans pres.
Pročitajte još:Orban: Evropska Unija se podelila zbog Rusije
Portparol grčke vlade, Gabrijel Sakelaridis, izjavio je nešto ranije da Grčka čini sve što je u njenoj moći kako bi postigla brz i prihvatljiv dogovor sa preostalih 18 članica evrozone, ali i da grčka vlada neće prihvatiti nove mere štednje kako bi nastavila da dobija sredstva iz međunarodnog paketa pomoći. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA