Najnovije

Šešelj se onlajn peticijom bori protiv medijske blokade

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka (SRS) pokrenula je internet peticiju protiv medijskog mraka i cenzure, a njen lider Vojislav Šešelj je danas pozvao građane da je potpišu.
Šešelj na sednici Skupštine RSK (Foto: Jutjub)

Šešelj na sednici Skupštine RSK (Foto: Jutjub)

Šešelj je rekao da od sloma komunizma i početka devedesetih godina prošlog veka kontrola vlasti nad svim medijima nije bila izraženija nego sada. On je na konferenciji za novinare pozvao sve građane koji "patriotski razmiljaju i žele demokratsku Srbiju da potpišu peticiju pod nazivom "Zaustavimo medijski mrak". On je naveo i da se to posebno odnosi na televizije sa nacionalnom frekvencijom koje su zatvorene za funkcionere SRS ali i na pisane medije u kojima se objavlju "dozirane i prečišćene informacije". Šešelj je naveo i da kod nekih novinara postoji autocenzura a kod vlasnika medija strah od represije vladajućeg režima.
Pročitajte još:Dačić: Ne ometamo evropski put Kosova!
Osvrnuvši se na neuspelu prodaju smederevske Železare kao primer cenzure, Šešelj je rekao da su to što piše sada u novinama o kompaniji "Esmark" radikali saopštili još u decembru prošle godine, ali da to niko nije objavio. Prema njegovim rečima, uprkos tome što su mediji zatvoreni za SRS a radikali sve što saznaju odmah saopšte javnosti "vlast prisluškuje naše stranačke prostorije i telefone ". On je rekao i da radikali, zbog toga, kada nešto hoće da se dogovore "šapuću po hodnicima" ili izlaze iz zgrade (Magistrata)" dodavši da ih vlast prisluškuje kako bi sprečila njihove buduće aktivnosti. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA