Najnovije

Stigla ga osveta Ramzana Kadirova: Kod Debaljceva ubijen general Munaev

Brigadni general Isa Munaev, koga je lider ruske Čečenske Republike Ramzan Kadirov proglasio ličnim neprijateljem i čiju je smrt naredio, likvidiran je predhodnih dana u borbama kod Debaljceva. Infomraciju o pogibiji generala saopštio je komandant bataljona "Donbas" Semjon Semčenko.
Likvidiran Isa Munaev (Foto: LifeNews(

Likvidiran Isa Munaev (Foto: LifeNews(

Isa Munaev je Čečen koji je ratovao na strani Ukrajine. Munaev se borio protiv Rusa u vreme rata u Čečeniji, a bio je komandant odbrane Groznog. Munaev je uhapšen u Ukrajini 2012. godine zbog posedovanja eksploziva, a istraga je utvrdila da je planirao ubistvo Vladimira Putina. Vlast u Kijevu je početkom januara oslobidila Munaeva koji se odmah priključio ratu protiv Novorusije. On je u Ukrajini pokušao da organizuje jedan ukrajinski bataljon koji je trebao da se nazove po čečenskom separatisti "DŽohar Dudajev". Do tada Munev je bio zamenik komandanata u bataljonima "Donbas" i "Azov". NJegovu likvidaciju ranije je naredio lider Čečenije Ramzan Kadirov. Osim Munaeva Kadirov je naredio likvidaciju i nekoliko ukrajinskih komandata koji su u izjavama podržali nedavni teroristički napad u Groznom. Munaev je likvidiran u pokušaju deblokade Debaljceva.
Pročitajte još: Ovako mediji u Britaniji porede Putina sa MiloševićemPROROČANSTVO STARCA JONE: Pašće mnogo krvi, treći svetski rat je veoma blizu!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA