Najnovije

Mađarska: Uhapšeno preko 200 imigranata sa Kosova

SUBOTICA - Mađarska policija otkrila je novih 209 migranata koji su ilegalno prešli granice te zemlje.
Sve više imegalnih imigranata (foto Jutjub)

Sve više imegalnih imigranata (foto Jutjub)

Kako je saopšteno iz mađarske policije, u poslednjih 24 časa, u nelegalnom prelasku granice uhvaćene su 22 manje nego dan ranije, a najviše njih na teritoriji pogranične Županije Čongrad. U toku jučerašnjeg dana na ovom području uhvaćene su 134 osobe u nelegalnom prelasku granice, 31 manje nego dan ranije, među kojima je najviše njih bilo sa Kosova i Metohije - 38 osoba, što je za šest više u odnosu na 18. februar. Na području druge pogranične Županije ka Srbiji, Bač - Kiškun, pokrenut je postupak protiv 26 ilegalnih migranata sa Kosova i Metohije i još njih 23-oje koji su u nelegalnom prelasku granice uhvaćeni tokom prethodnih 48 sati. Među njima je bilo i sedmoro dece. Kako se navodi, svi su zatražili azil i predati su u nadležnost imigracione službe.
Pročitajte još:Ranjeni ukrajinski vojnik priznao da je bio prisiljen da se bori (VIDEO)Strelkov: Ako u Donbas uđu NATO mirotvorci, Donbas će završiti kao Kosovo!
Inače, mađarskim policijskim organima u sprečavanju ilegalnih migracija od juče pomažu i policajci iz Austrije i Nemačke, koji su zaduženi za kontrolu na železničkim stanicama, odakle migranti pokušavaju međunarodnim vozovima da se prebace u zapadnu Evropu. Osim toga, mađarska policija je prethodnih dana u nekoliko navrata osujetila i pokušaj prevoz ilegalnih migranata ka zapadnoj Evropi na putevima ove zemlje. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA