Najnovije

Srpski navijači: Ujedinjeni u odbrani srpstva i pravoslavlja!

BEOGRAD- U intervjuu prvi čovek navijačke grupe "Pravoslavne armije" govori o razlozima osnivanja, glavnim idejama i planovima za budućnost. Pogledajte i šta su srpski navijači poručili navijačima FK Novi Pazar.
Pravoslavna armija (Foto: Fejsbuk)

Pravoslavna armija (Foto: Fejsbuk)

1.Zbog čega ste želeli da ovaj intervju radimo anonimno? U navijačkom svetu postoji jasan kodeks po kome nijedan navijač nema ime i prezime, već svi zajedno pretstavljamo ideju iza koje stojimo. 2. Zbog čega i sa kojom idejom ste se organizovali? Organizovali smo se zbog jedne ali najbitnije stvari, ato je Srbija! Osnovne ideje stvaranja grupe su: Praćenje reprezentacije Srbije u svim sporotovima i uzrastima gde god da reprezentacija nastupa. , širenje i odbrana pravoslavlja, čuvanje naše istorije, kulture i pisma koje ćemo kroz navijački svet prenositi generacijama koje dolaze, očuvanje bratskih odnosa kako sa ruskim i grčkima navijačima sa kojima smo već napravili savez tako i sa celokupnim narodom dveju nam bratskih zemalja. 3.Kakvo je vaše mišljenje o navijačkoj sceni u Srbiji? Mi se ne delimo na klupske boje, Srba za bacanje nemamo. Navijačka scena Srbije je zadnjih decenija nešto retko  u našoj zemlji što je ostalo časno i viteško, a to se bolje pokazuje na primerima prošlogodišnjih poplava koje su zadesile Srbiju, zatim niza humanitarnih akcija i dobrovoljnih davanja krvi. Posle ukidanja vojnog roka slobodno možemo reći da je jedino na tribini ostao duh slobodnog i nacionalno svesnog Srbina. 4.Koji je najveći problem trenutno na navijačkoj sceni Srbije? Moramo se ovom prilikom ograditi od navijača FK Novis Pazar, kojo predstaljaju najveću sramotu kako navijačke scene tako i celog srpskog društva. Svojim izopačenim povicima „Žuta kuća“ direktno ismevaju srpske žrtve kojima su povađeni organi i koji su ubijeni na najgori mogući način, oni direktno guraju prst u oko celom srpsko narodu. Isticanjem turskih zastava direktno udaraju na veličinu i značaj srpske istorije i predstavljaju opasnost po naš integritet. Poruka pravoslavne armije navijačima FK Novi Pazar je sledeća „nikad Sandžak uvek Raška, nikad Novi Pazar, uvek Stari Ras“!
Pročitajte još:(VIDEO) Ovako navijači slave Badnje veče – „PRAVOSLAVNA ARMIJA“Navijači u akciji protiv „TV Prve“, nećemo ćutati dok vređate Ratka Mladića!
5.Kakav je vaš stav po pitanju politike? S obzirom na to koliko je narod materijalno i moralno ojađen,koliko su nam privreda i ekonomija u rasulu smatramo da je politička elita koja predstavlja zemlju decenijama krajnje moralno dno nacije! Međutim kao što smo već rekli mi smo navijačka rodoljubiva grupa za razliku od većine patriotskih organizacija čije su se vođe izgubile u političkim ambicijama i razočarale mnoge ljude koji su iz iskrenih ideala pristupili raznim pokretima. Naravno da ćemo se mešati ako politički vrh bude donosio odluke koje su protivne nacionalnim interesima,poput narušavanja nacionalnog itegriteta i suvereniteta mada ta tema i ne bi trebala da ima politički karakter. Uvek su se tribine mešale i iznosile svoje mišljenje. Mi ćemo se svakako zalagati za nacionalno jedinstvo i slogu.  6. Dali imate planove za aktivnosti van srpskih borilišta? Himna, grb i zastava su svetinja za koju ćemo se boriti gde god se nalazimo, stadion, hala, plivalište, ulica, crkva, i gde god bili daćemo sve od sebe da postavimo našu zemlju tamo gde jo je i mesto, u sam svetski vrh.  7.Da li želite da pošaljete neku poruku našim čataocima? Poruka za kraj je da se ujedinimo, a ne razjedinjujemo, da se složimo a ne razložimo, ponosno, prkosno i srpski. Živi za Srbiju navijaj za Srbiju! Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA