Najnovije

(VIDEO) Kineski predsednik u borbi protiv korupcije

PEKING - Tri tematske animacije koje su deo kampanje za borbu protiv korupcije, a u kojima se pojavljuje predsednik Si Đinping, postale su hit Prolećnog festivala u Kini, tokom kog se obeležava i doček Nove godine.
Si Đingpin u borbi protiv korupcije (Foto: sina.com.cn printskrin)

Si Đingpin u borbi protiv korupcije (Foto: sina.com.cn printskrin)

Zabeležene su brojne pozitivne reakcije posetilaca kineskih internet sajtova. Oni uglavnom izražavaju radost zbog opuštajućeg načina prikazivanja kineskog lidera, navodi Kineski radio internacional (CRI). Animacije, duge po dva minuta, deo su kampanje pokrenute 2013-2014.godine, u okviru inicijative za jačanje veza između kineskih zvaničnika i javnosti. Video snimci su postavljeni na popularan kineski video vebsajt Iouku u utorak uveče, a pruzeli su ga i drugi kineski video sajtovi, kao i društveni forumi Veibo i ViČet. Animirani filmovi su pregledani više stotina hiljada puta. Posmatrači kažu da su animacije dizajnirane da probiju konvencionalnu misteriju koja okružuje kineske lidere i da saopšte politiku vlade atraktivnijim, lako prihvatljivim jezikom.
<object id="ssss" width="650" height="400"><param name="allowScriptAccess" value="always" /><embed pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" src="http://you.video.sina.com.cn/api/sinawebApi/outplayrefer.php/video_id=249320610/s.swf" type="application/x-shockwave-flash" name="ssss" allowfullscreen="allowfullscreen" allowscriptaccess="always" width="480" height="370" /></object>
Pročitajte još:
Izvor: cri.cn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA