Najnovije

Amerikanci i Britanci razmatraju nove opcije za aktivnosti NATO-a

PENTAGON- Amerikanci i Britanci počeli su da se dogovaraju o širenju i povećavanju svojih vojnih mogućnosti. Uprkos tome što SAD za armiju i ratove izdvajaju više nego desetak ostalih zemalja koje imaju najveće vojne budžete zajedno.
Severno-atlantska alijansa (Foto: Nato Media Library)

Severno-atlantska alijansa (Foto: Nato Media Library)

Novi američki ministar odbrane Ešton Karter i njegov britanski kolega, Majkl Felon, telefonski su večeras razgovarali o „bezbednosnoj situaciji u Ukrajini”. Nikakvi detalji njihovog razgovora nisu, naravno, bili saopšteni. Međutim, otkriveno je nešto što sasvim dovoljno govori: „U razgovoru dvojice ministara bilo je reči i o NATO i o važnosti inovacija u razvoju savremenih vojnih mogućnosti”. U saopštenju Pentagona se naglašava da je to bio prvi Karterov telefonski razgovor otkad je preuzeo ministarsku funkciju od Čaka Hejgela. Zanimljivo je i da je Karter pozvao Felona iz – avganistanskog grada Kandahara.
Pročitajte još:Nemački mediji: Ukoliko Grčka izađe iz evrozone prelazi na stranu RusijeInstruktori iz Britanije: Ukrajinci ne umeju da komanduju, a čak ni da pucaju!
Da ono o „razvoju savremenih vojnih mogućnosti” nije tek puka formulacija, svedoči i naglašavanje u saopštenju Pentagona da „Karter računa da će tu važnu diskusiju sa Felonom nastaviti početkom marta” kada britanski ministar doputuje u posetu SAD. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA