Najnovije

Hejg: Britanija neće slati oružje Ukrajini, jer ni do sada nikome nismo slali!

LONDON – Britanski državni sekretar i predsednik parlamenta Vilijam Hejg isključio je danas mogućnost slanja oružja Ukrajini, u vreme dok se SAD i evropske zemlje sve više zalažu za naoružavanje vlade u Kijevu kao vid dodatnog pritiska na Rusiju u sklopu pokušaja rešenja ukrajinske krize.
Vilijem Hejg (Foto: presstv.com)

Vilijem Hejg (Foto: presstv.com)

Hejg, koji je do prošle godine bio britanski šef diplomatije, a i dalje je veoma blizak premijeru Dejvidu Kameronu, istakao je da bi svetske vlade trebalo „veoma pažljivo” da razmisle o tom potezu, prenela je agencija AFP. Aktuelni britanski ministar spoljnih poslova Filip Hemond je početkom meseca izjavio da, iako vlada u Londonu trenutno ne razmatra slanje oružja Ukrajini, „zadržavamo pravo da taj stav kasnije razmotrimo”.
Pročitajte još:U toku su borbe za Širikino, i tenkovi DNR u napadu
Britanija je dosad već slala vojnu opremu Ukrajini, poput lakih oklopnih vozila, ali ne i oružje. „Velika Britanija ne planira da šalje oružje Ukrajini. Naš pristup ni u jednom oružanom konfliktu poslednjih godina nije bio da šaljemo oružje”, izjavio je Hejg za BBC. On je naglasio da je diplomatsko rešenje jedini način da se ostvari napredak i upozorio da „morate veoma pažljivo da razmislite pre nego što ćete poslati dodatne količine oružja na područje u konfliktu”. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA