Najnovije

Keri: Razmišljamo i o naoružavanju Ukrajine i o sankcijama Moskvi

LONDON - Predsednik SAD Barak Obama proceniće narednih dana korake koje će nadalje preduzeti u vezi s ukrajinskom krizom, uključujući i naoružavanje ukrajinskih snaga i sankcije protiv Moskve, saopštio je danas američki državni sekretar DŽon Keri.
DŽon Keri (Foto: Tviter Stejt Department)

DŽon Keri (Foto: Tviter Stejt Department)

"Procenjujem da će tokom nekoliko narednih dana, predsednik Obama proceniti izbor koji ima i donetu odluku koje će korake preduzeti", rekao je Keri na konferenciji za novinare. "Vodili smo ozbiljnu diskusiju s evropskim partnerima o tome kakvi bi bili sledeći koraci kad su sankcije u pitanju i kada bi to bilo sprovedeno u delo", dodao je Keri. Kako navodi BBC, Obama i Keri su tokom posete Londonu razmatrali "ozbiljne sankcije" protiv Rusije, zbog poslednjeg razvoja sukoba na istoku Ukrajine.
Pročitajte još:London: Tri devojčice pobegle od kuće i otišle u Islamsku državu
Keri je, takođe, optužio Moskvu za "kukavičluk" zbog podrške proruskih snaga u Ukrajini i podrivanje primirja dogovorenog u Minsku. Ukrajina i SAD optužuju Rusiju za gomilanje vojnika i oružja na istoku Ukrajine u sukobu koji je nastavljen uprkos zvaničnom stupanju na snagu prekida vatre 15. februara. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA