Najnovije

Nemci prete: Marijupolj je crvena linija!

BERLIN- Šef nemačke diplomatije Frank Valter-Štajnmajer upozorio je Rusiju protiv dalje eskalacije konflikta u Ukrajini i istakao da bi napad proruskih snaga na lučki grad Marijupolj bilo jasno kršenje međunarodno dogovorenog mirovnog sporazuma.
dr Frank-Valter Štajnmajer (Foto: Munich Security Conference)

dr Frank-Valter Štajnmajer (Foto: Munich Security Conference)

Štajnmajer je rekao novinarima tokom posete Keniji da iz Ukrajine stižu "protivrečne poruke" i da izveštaji o napredovanju proruskih snaga ka Marijupolju još nisu potvrđeni. Međutim, nedavno je francuski predsednik Fransoa Oland, nakon zajedničke konferencije za novinare sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, izjavio da nije mogao da potvrdi prisustvo ruske vojne opreme u istočnoj Ukrajini. Ipak, Štajnmajer je u intervjuu za sutrašnje izdanje nemačkog dnevnika "Bild", kazao da bi "napredovanje ka Mariupolju bilo jasno kršenje sporazuma (iz Minska)". Upitan gde za njega leže crvene linije u ukrajinskom konfliktu, Štajnmajer je rekao da su one iscrtane u sporazumu iz Minska, preneo je AFP.
Pročitajte još:Nemački mediji: Ukoliko Grčka izađe iz evrozone prelazi na stranu RusijeInstruktori iz Britanije: Ukrajinci ne umeju da komanduju, a čak ni da pucaju!
Štajnmajer je kazao da postoje "prvi znaci" koji bi mogli da vode "do izvesnog popuštanja", uključujući razmenu zarobljenika, kao i spremnost za povlačenje teškog naoružanja na ključnim tačkama. Proruske snage moraju da obustave vojnu aktivnost, rekao je Štajnmajer i dodao da je "zadatak Moskve da na njih izvrši dodatni pritisak". Izvor: Srbijadanas.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA