Najnovije

Slovačka od EU traži da ukine sankcije Rusiji!

BRATISLAVA- Slovački premijer Robert Fico izjavio je da primirje u Donbasu treba podržati ublažavanjem sankcija uvedenih protiv Moskve.
Rusija i EU (Foto: alexandrelatsa.ru)

Rusija i EU (Foto: alexandrelatsa.ru)

Učestvujući u tv-debati u emisiji nacionalne televizije „5 do 12”, Fico je naglasio: „Uveren sam da je primirje koje je dostignuto na istoku Ukrajine neophodno podržati postepenim ublažavanjem nekih sankcija uvedenih protiv Rusije”. Predsednik vlade Slovačke otkrio je da će o ovoj „temi” razgovarati sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom koji treba da u Bratislavi prisustvuje (početkom aprila) proslavi 70-godišnjice njenog oslobađanja koje su izvele jedinice sovjetske armije. Fico je precizirao da, po njegovom mišljenju, treba početi od ukidanja sankcija uvedenih protiv „nekih fizičkih lica državljana Rusije”. Pa podvukao: „Neki ruski političari zbog sankcija nemaju priliku da posećuju zemlje EU i SAD, a to sužava mogućnosti za dijalog”.
Pročitajte još:PAŽNJA: Japan kreće da izvozi pirinač iz regije oko havarisane nuklearke Fukušima
Fico je ukazao da zapadne sankcije i ruske kontrasankcije nanose štetu i ekonomiji njegove zemlje i da se zbog toga dosta slovačkih firmi našlo u teškoj situaciji i da je „mnogo ljudi izgubilo posao”. „Razumem da situacija iziskuje žrtve, ali imam pravo da iznesem svoj stav... Jer, da li je uvođenje sankcija na bilo koji način uticalo na poziciju Rusije? Kao i dosad, tvrdim: nimalo!”. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA