Najnovije

Češka: U pucnjavi ubijeno 9 osoba

ZILNA- Ukupno devet osoba, uključujući i napadača, ubijeno je u pucnjavi u mestu Uherski Brod kod Zlina u Češkoj. Zvaničnici ističu da nije reč o terorističkom napadu već o činu pojedinca koji je imao psihičke probleme.
(Ilustracija) Foto: pakistantoday.com

(Ilustracija) Foto: pakistantoday.com

Za sada neidentifikovani napadač pucao je na goste restorana u Uherskom Brodu i tom prilikom ubio osam osoba, pre nego što su ga policajci "neutralisali", javljaju češki mediji. Češki specijalci su, odmah nakon pucnjave, opkolili čitav kraj oko restorana i ubrzo neutralisali napadača čiji identitet još nije obelodanjen. Napadač je, navodno, ispalio više od 25 metaka. Jedan od svedoka, koji se u trenutku napada nalazio u toaletu, rekao je da je u tom pabu bilo 20 ljudi. Oglasio se i državni tužilac Roman Kafka koji je rekao da napadač nije ranije kažnjavan i da nije dolazio u sukob sa zakonom. Istakao je da se kao motiv proverava lična nesreća. Kafka je potvrdio da je i napadač mrtav, ali nije želeo da saopšti da li je na kraju izvršio samoubistvo, kako su naveli mediji, ili je poginuo kada je u restoran upala policija. "Ne želim da sada nagađam kakav je motiv. Proveravaju se lični razlozi", kazao je tužilac. Vinovnik masakra, kakav Češka ne pamti, pre nego što se uputio da pobije nepoznate ljude koji su mirno ručali, pozvao je privatnu televiziju Prima. Žalio se da ga "svi šikaniraju, a vlasti njegove probleme ne rešavaju", te zato naoružan drži taoce i zatražio je da televizija pošalje svoje ekipu na glavni gradski trg, prenosi Beta. On međutim nije precizirao gde se nalazi.
Pročitajte još:Orban traži gasovod preko Srbije do ostatka EvropeNavijači Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine dobrovoljci u Novorusiji!
"Po glasu se čulo da su mu potonule sve lađe", rekao je medijima novinar Petr Lebduška. Premijer Češke Bohuslav Sobotka nazvao je današnji masakr u restoranu velikom tragedijom i zatražio od ministra unutrašnjih poslova Milana Hovaneca da lično nadgleda istragu. Ministar Hovanec stigao je na mesto nesreće a prethodno je saopštio da se ne radi o terorističkom napadu, već o činu pojedinca. Gradonačelnik Uherskog Broda kazao je nakon pucnjave da je taj stariji Čeh imao psihičke probleme. Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA