Najnovije

NASTAVLJENI OKRŠAJI: Snage DNR opkoljavaju hrvatske plaćenike?

KIJEV - Snage DNR se spremaju za novu ofanzivu na Marijupolj, strateški grad na istoku Ukrajine, u kom je stacionirana vojska Kijeva, ali i pripadnici plaćeničkog bataljona Azov, u čijim se redovima nalazi najmanje 20 Hrvata.
Pripadnik armije DNR (Foto: Novorosinform)

Pripadnik armije DNR (Foto: Novorosinform)

Ti navodi pojavili su se samo dan posle stravičnog bombaškog napada na Harkov, u kom je život izgubio jedan policajac i dvoje proevropskih građana, ali i kratko nakon što su strane uključene u krvavi bratoubilački rat pristale na primirje i povlačenje teškog naoružanja. - Nemamo prekid vatre jer to bi značilo da niko ne puca - rekao je ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk, posle čega je ukrajinska vojska saopštila da ne može da počne povlačenje teškog oružja s prve linije fronta jer proruski aktivisti ne prestaju da napadaju pozicije vladinih snaga. Prema rečima svedoka, snahe DNR počele su intenzivno da dovlače borbena sredstva u okolinu Marijupolja, koji će im, ukoliko padne u njihove ruke, omogućiti kopnenu vezu s poluostrvom Krim i predstavljati dosad najveću pobedu. Kako prenose hrvatski mediji, taj grad je specifičan i po tome što ga brane plaćenički bataljoni. Među njima su Hrvati, većinom oni koji su ratovali i tokom sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, a koji su izjavljivali da jedva čekaju okršaje s dobrovoljcima iz Srbije.
Pročitajte još:ZAHARČENKO: Amerikanci uveliko isporučuju Ukrajini i oružje i municijuREŠETNJIKOV: Neće bivši direktori CIA strojevim korakom prelaziti preko Crvenog trga
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA