Najnovije

Optužnica za 94-godišnjeg bolničara iz Aušvica

BERLIN: Nemačko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv jednog 94-godišnjaka za saučesništvo u ubistvu, u vreme kada je kao SS-narednik radio kao bolničar u nacističkom koncentracionom logoru Aušvic, javio je Asošijeted pres.
Foto: Archive of the Auschwitz-Birkenau State Museum in Oswiecim

Foto: Archive of the Auschwitz-Birkenau State Museum in Oswiecim

Agencija prenosi izjavu portparola tužilaštva u Šverinu u pokrajini Maklenburg-Zapadna Pomeranija, Štefana Urbaneka, da je osumnjičeni pomagao funkcionisanje logora smrti i da se tereti za saučesništvo u 3.681 slučaju ubistva iz 1944. godine. Urbanek nije objavio ime osumnjičenog u skladu sa zakonom o privatnosti, navodi AP, a "Bild" je izvestio da je u pitanju Hubert Z. NJegov advokat Peter-Mihael Distel kaže da ne postoje dokazi ni za jedno "konkretno krivično delo" protiv njegovog klijenta. Ovaj 94-godišnjak jedan je od 30 osumnjičenih iz Aušvica za koje su federalni istražni organi preporučili 2013. državnim tužiocima da podignu optužnice po novom presedanu u nemačkom zakonu, dodaje američka novinska agencija.
Pročitajte još:Rusi „opleli“ po Vučiću zbog BleraOVO KRIJU AMERIKANCI: U misterioznoj podzemnoj bazi počele pripreme za nuklearni rat (VIDEO)
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA